Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 20 september 2011

Vad händer i veckan?

Av Almviks 4H - 20 september 2011 12:33

Vill först tacka alla som hjälpte till innan, under tiden och efter 4H-dagen. Utan er föräldrar, barn, ungdomar och andra inblandade hade det inte fungerat så bra som det gjorde. Ni gjorde ett fantastiskt jobb!


Förra veckan på Mat o Hälsa gjorde vi Ungersk Gulash - en ungersk kryddig köttsoppa. Trots de starka inslagen, var den populär och många tog flera portioner.


På onsdagen fick 4H besök av en kattförening. Det pratades om katter, men även gris och höns stod på schemat denna kväll. Av våra Åsbohöneägg bakades det pannkakor för fulla muggar.


På torsdagkvällen fortsatte vi med att göra klart fotocollagen, som skulle pryda väggarna inför 4H-dagen. Vilket fantastiskt jobb ni har gjort allihop! Kom in och kika på gamla svartvita bilder från gården, bilder från barn, ungdomar och djur från ett par år sedan eller de färgglada målade bilderna från förra veckan. Man blir riktigt glad av att titta på dem och det livar upp i lekladan.


Ikväll ska vi göra Fish and chips - en engelsk gaturätt, som förr serverades i tidningspappersstrut. Vi gör allt från grunden; panerar vår egen fisk, gör våra egna pommes och tillverkar vår egen aiolisås.


Imorron fortsätter vi med temat DJUR, då det skall pratas om våra idisslare. Vad heter de 4 magarna? Varför tar bocken upp överläppen sådär?


På torsdag skall vi lära oss hur det går till från grunden att teckna former, figurer och porträtt. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se