Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 22 februari 2011

Vårtecken

Av Almviks 4H - 22 februari 2011 19:39

"Våren är på väg" läste jag på löpsedeln igår.

Vad härligt! tänkte jag, men då jag tittade ut genom fönstret i morse, möttes jag av stora flingor som sakta trillade ner från himlen. Snö?! Men... våren skulle ju komma NU! Vad är det som händer egentligen?!

 

Idag var jag på Oxie 4H-gård, som jag brukar vara på tisdagar. Men idag var det dagläger. Något som jag aldrig har varit med om i Oxie, då jag brukar vistas på Almvik vid den tidpunkten. Riktigt, riktigt kul att se gården fyllas med liv och rörelse!

Det var barnens andra och sista "prova på"-dag och det märktes på dem att de kände sig hemma och hade hittat nya kamrater - kanske vänner för livet?!

Det är det som är så bra med 4H tycker jag. Alla är med, ingen är utanför. ALLA är med ALLA. Även om man är 7, 17, 33 eller 45. Underbart!   

 

Jag var i köket och skalade 70 (!) potatisar för att göra en hemlagad fiskgratäng åt barnen, medan en grupp var ute i stallet, tog ut djuren och mockade åt dem. Den andra gruppen hade pyssel inomhus med ull och de gjorde även grittrande fina teckningar.

 

Fiskgratängen blev uppskattad och även Emmas och barnens mumsigt kladdiga kladdkaka, som vi smaskade i oss innan det var dags att säga "hej då" till alla underbara daglägerbarn.

 

På vägen hem ringde några tjejer från Almvik till mig och berättade ivrigt att Gutefåret Ullisia hade fått ett litet lamm i hagen precis.

Imorron när jag kommer till gården ska jag gå raka vägen in i stallet och se om hon har fått fler... :)

 

Löpsedeln hade väl lite rätt ändå - ett härligt vårtecken!

 

/ Almviks-Karro

 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se