Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 29 december 2010

Rädda 4H

Av Almviks 4H - 29 december 2010 10:57

En engagerad förälder har startat en sida på facebook angående 4H.

Läs mer på följande adress:


http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Radda-4H-pa-Almvik-och-i-Oxie/114618425277661


Vi vill gärna att ni skriver kortfattat till följande mailadress hur ni känner för och tycker, om 4H. Det skall komma direkt från hjärtat och det är bra om det är barn som skriver.


forening@malmo.se


Hej!
Jag har fått höra att det är tal om att lägga ner 4 H gården på Almvik. Då undrar jag, är det inte viktigt att värna om våra barn i Fosie? Barnen är ju faktiskt våran framtid? Jag har själv bott i Fosie i cirka 30 år och har verkligen sett att många områden har förvärrats på ett negativt sätt. Då menar jag att kriminalitet och missbruk har ökat markant.
Jag har själv tre döttrar som är i åldrarna 10 år till 27 år, alltså har man fått följa utveckling på ett mycket bra sätt.
När min mellersta dotter skulle börja första klass år 2000, bodde vi på Hermodsdal. Efter ett flertal incidenter som hände min dotter bestämde jag mig för att vi måste flytta. Efter noga övervägande flyttade vi till Almvik. Största anledningen var att där fanns en skola på Almviksgården och 4 H gården.
Jag har sett hur mina och andras barn har utvecklats på ett mycket bra sätt. Dom får lära sig social kompetens, värna om djur,  ta ansvar under uppsikt av kompetent personal ,samarbete mellan både djur, barn och vuxna. Olika läraktiga aktiviteter. Möjligheter för stads barn att kunna se hur en bondgård fungerar. Hur många dagisbarn har fått besöka 4 H gården? Vad finns kvar att erbjuda våra barn? Sitta hemma vid sina datorer? Locka ut dom till kriminalitet och missbruk? Hjälp våra barn att bevara 4 H gården med både djur och personal!
Hur kan det bara komma på tal att Almviksgården ska försvinna? Här kommer urklipp från Malmö stads hemsida: Kultur och fritid
Ur Riktlinjer för det politiska samarbetet i Malmö under mandatperioden 2007 – 2010:
Möjligheterna till en meningsfull fritid för barn och unga ska förbättras genom att samarbetet mellan föräldrar, skola, förenings- och kulturliv, socialtjänst och stadens fritidsverksamheter stärks. Fler mötesplatser ska utvecklas.
Nedan ses fullmäktiges inriktningsmål för Kultur och fritid:
Malmös barn och ungdomar ska ha tillgång till meningsfull fritid
Med vänlig hälsning
 
Catrin Arvidsson


     
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se