Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 26 juli 2010

Ett besök på Stora Skuggans 4H i Stockholm

Av Almviks 4H - 26 juli 2010 21:07

Det var länge sedan jag gästbloggade men under mitt o dotterns besök i Stockholm kunde vi ju inte låta bli att hälsa på den underbara gården Stora Skuggan. Det är så kul att få en inblick i hur andra gårdar fungerar och ser ut. Även om gården i Oxie självklart ligger på en helig plats i hjärtat...


Gårdsföreståendaren Annika och administrationsansvariga Barbro tog så väl emot oss vid besöket. Det var jag (Malin) med min dotter Caroline och min kära respektive Micke o hans son Troj som kom på besök.


Gården ligger i centrala Stockholm men man tror ju knappt det är sant med dessa enorma grönytor!! Gården hade fantastiska ytor till sitt förfogande. Hästar, getter, kaninungar, kor, hönor o får var några av deras djur.


Denna veckan hade gården stängt för städning men jag förstod att det annars var full rulle om dagarna. Väldigt välskött och fint var det. En ung kille stod och lackade fårladan när vi var där...


Det visade sig att gården har många finansiella bidragsgivare vilket självklart var enormt positivt.  Gården hade över 30 ideella helgskötare! Wow, tänkte jag. Det ju just detta man vill att våra kära Oxiebor ska få upp ögonen för. Hur kul det är, att ensam eller med familjen få ge en hjälpande hand och känna allt arbetet ger i gengäld.


Caroline och Troj facinerades av kaninungarna i stallet. De hade 8 stycken om jag minns rätt. När vi hunnit sitta o prata lite fick Caroline och Troj hjälpa till att rykta och göra hästen Hermes klar för en Häst & Vagn tur som vi fick äran att få följa med på. Grum blev en trevlig herre (förlåt min oförmåga med namn) som jobbade på naturhistoriska museet men även hjälpte till ideellt på gården.


Vi åkte förbi ett café där man förr i tiden red in i huset på hästarna utan att stiga av, för att fika. Lite häftigt. Man hade behållit huset i samma stuk som då. Vi åkte omkring i ett underbart grönområde o ögonen bara lyste på barnen. Förbi en damm där paddorna busar om våren... Intill dammen låg en dansbana :)


Ja det blev en riktigt trevlig eftermiddag med nya trevliga människor som hjärtligt visade upp allt de hade att erbjuda. Barnen nämnde gården vid flera tillfällen under kvällen som ett trevligt utflyktsmål de gärna vill återuppleva.

Tyvärr kan jag personligen inte ladda upp bilder men jag ska vidarebefodra några till Annika och hoppas det är någon som faller henne i smaken o landar här i bloggen.


Hoppas ni har en lika trevlig tid nere i Skåne!!

Kram på er

//Malin R

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se