Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 26 juli 2010

Riksläger

Av Almviks 4H - 26 juli 2010 13:13

Hemma igen efter RIKSLÄGER FÖLLINGE JÄMTLAND!!!!!


Rikslägret var otroligt roligt och man träffade himla mycket nya människor och gamla vänner sedan förra året. som vanligt hade vi lägertoppen och udda idrottsgren, ett härligt lägerområde och en scen.


Jag började min resa kl 4 på morgonen torsdagen den 8 juli. Jag åkte upp till hässleholm där jag mötte upp Max, Jennie, Mattias, Johan, Per, Henry och Gustav. Vi tog två bilar upp till Tingsryd där vi hoppade på Dag´s Buss och körde o hämtade upp Kronoberg, Kalmar och Sörmland. Vi lekte lekar på bussen och sjöng tillsammans. Jag tyckte att det var en otroligt rolig färd!


Vi övernattade i Rättvik, där fick vi se på kor som blev mjölkade och vi grillade, spelade fotboll. Vi åkte sedan igen tidigt på fredags morgonen vidare på vår färd upp till jämtlands underbara skogar och irriterande mygg!


Väl framme i jämtland vi 14.00 tiden började vi packa upp på lägerområdet och häslade på alla gamla vänner! Man blir alltid lika otroligt glatt mött! Det var ljust dygnet runt så första natten var man inte berädd på att det aldrig skulle mörkna så utan att man visste ordet av var klockan halv 3! Jag var nattvakt en natt tillsammans med Henry och Tobias från Jämtland, man fick plus poäng på ordningen då ;)


Dagen efter att vi varit nattvakter var det dags för den udda idrottsgrenen, det visade sig att det skulle vara snöbollskastning så det kom en hel lastbill med snö och sedan kastade vi snöbollar men eftersom att jag varit vaken hela natten somnade jag i en solstol. Men jag blev snabbt väckt av en snöboll som kom flygande rakt i päran på mig! Tänkt dig att vakna upp i juli av en snöboll! Otroligt roligt! Tv4 var där och filmade och då råkade man fastna på bild! http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/ostersund?videoId=1.1712423


Sedan när det var dags för vår talang, vi sjöng och bjöd på spettkaka, när Gustav skulle bjuda på den och gå ner från scenen så rasar några plankor och han trillar rakt igenom golvet! Vi blev alla riktigt rädda men det gick sån tur bra! Men vårt framträdande blev ju inte det bästa efter den incidenten, men inte gör det oss något för vi hade otroligt roligt!


  


Vi hade två aktivitetsdagar och massor med aktiviteter att välja mellan, jag valde Canyon och Spa, på Spa fick vi göra ansikts behandling på varandra med massor av olika krämor och oljor. På canyon fick vi se otroliga vattenfall och vandra o riktigt jobbig terräng!


  


Varje kväll eldade vi, men en av dagarna regnade det så mycket att det blev en pool av vår eldstad, då eldade vi i tältet i stället. Vi eldade så mycket att det kom upp i 51 grader!!! Bra att nämna är att vi sov i militärtält ;)


  


 Vi har alltid olika teman som man är! och Älvsborg hade ljushuvud, vi hade stearinljus! Men i varjefall så valde dem ut dagens ljushuvud på hyllningsstuden och nu vill jag berätta om det två roligaste ljushuvuden! Anna från Kalmar var törstig och när vi hade länsmöte så satte hon ut sin kåsa i regnet (det småfroppade) för att hon skulle få något att drick Det andra var en tjej som var med på Canyon och hon hittade en mask som hon kastade ner från en bro ner i ett vattenfall och ljust när hon kastat så kom hon på att MASKEN INTE KAN SIMMA!! hahaha ^^.


Sista kvällen hade vi avslutning, då dansade dem med eld, blåste eld och spelade Clowner, sedan fick vi se mini luftballonger som flög upp i skyn och äppelskjutning! Sista natten eldade vi sedan jätte mycket och på fredagen hoppade vi in i bussen kl 8 på morgonen och sa hejdå till alla vår nya och gamla kompisar! Att säga hejdå är alltid det tråkigaste på lägrena!


Vi stannade till några gånger för att ta rast och fika paus. När vi åt på mc donalds första gången (på hemresan) på uppresan åt vi där 2 gånger. Man när vi stannade där så visade det sig att bussen fått pyspunka så pågarna fick hjälpas åt att byta däck på bussen! Efter att vi åkt ett tag i bussen så skrek någon POLIS KONTROLL och då hör man hur alla tar på sig bältena *klick* *klick* *klick* hehe ^^ sen när det var förbi skrek han igen! Nu kan vi ta av dem så hör man *klick* *klick* *klick* hahahah


Vi kom hem i säkert förvar och jag var hemma kl 4.30 på lördagsmorgonen, sedan sov jag till 15.30 jag vill tacka alla underbara deltagare och funktionärer för en underbar vecka!  / Anna Ravide

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se