Malmö 4H-krets

Alla inlägg under mars 2010

Av Almviks 4H - 23 mars 2010 19:57

Hej allihopa,


Annika har idag gjort våffelsmet och fantastiskt god "våffelfyllning" (heter det så?) av räkor, lax och en massa gott så en liten frivillig avlastning med bloggen idag för hennes del även om hon gillar att skriva.


Almviks-Karro och jag (Malin R) hade äran att jobba ute själva till tolv idag. Vi log lite imorse när tanken på att vi snart skulle få ut djuren. De har ju en förmåga att smita när det är tisdag...

Vi stålsatte oss. Idag skulle minsann inga djur smita! O vad fokus det var... not... men vi klarade målet.


Tre små nya vita lamm kom det idag. Medan vi fodrade övade de sig på att stå på lite lätt vingliga ben. Så söta de är. Lammen som nu är snart en vecka gamla busade o hoppade glädjeskutt i sin box där tackorna enträget försökte få i sig sin frukost.


Som avslutning på vår skratt-arbetsdag skulle vi öppna en ny bal med hö. Det är lite tufft för två personer o i ett vagt ögonblick undrade jag om vi inte ändå skulle behöva be om hjälp... Nej, kom vi fram till... Idag ska vi klara allt själva. Helt slut var vi efter en stund men det gick! Så duktiga vi var. Just då kom en kamerakvinna förbi ladan och fotograferade de två trollen som jobbade, skrattade och busade. Se bild... Två skrattande trötta troll...


Ha en fortsatt bra kväll!


Ps. Mat och Bak blir i vanlig ordning på torsdag trots att jag skrivit fel på schemat!! Det blir något gott att äta kan ni tro!


//Malin R

  



Av Almviks 4H - 22 mars 2010 17:24

Hej Allesammans!!


Idag är Annika på EU-kurs så då fick jag äran o skriva lite om en 4H gårdskonferens jag var på i helgen med Karro (Karolina som är gårdsföreståndare på Oxie 4H).


Konferensen var min första för gården så det var klart lite kul o spännande. När jag nu skriver försöker jag plocka ur minnet eftersom det snart kommer en liten redogörelse i Kläverbladet med från Karro, som jag just korrekturläst :) Aja baja att skriva samma!


Vi bodde med ett gäng glada ideella/anställda av 4H  från 11 representerade gårdar i hela Sverige (samt Asbjörn, från Norge!) på varndrarhem i Osaby. Maten fick vi på Herrgården ;) o den var såååå god...


Jag tycker innehållet i kursen (handlade om olika lantraser samt hur man sköter dem o bevarar dem samt  bl a information om de kriterier som måste uppfyllas för att få hålla genbank- o lite pappersarbete om hur man sköter intygen för dessa) samt en guidad tur på Ingelsta Lantraspark var en upplevelse.

Hur nyttigt det än var känner jag personligen nog ändå att utbytet människorna (4H´ar na) emellan var det som gav mest.


Många och långa (o en del väldigt intensiva) diskussioner om hur man arbetade på de olika gårdarna, olika former av aktivitetsbidrag och annat intressant.

Självklart var det en massa kul prat om annat med och lite roligt var det när många av oss i lördags tågade in på Ica Maxi och skulle köpa lördagsgodis till kvällen... och man diskuterade vad som var godast o varför... En syn bara det!


Så såg min helg ut... kom hem igår igen och vad underbar ens egen säng känns när man varit borta några dagar!! (Vet ni hur det låter när 4 vuxna snarkar ikapp? Det vet jag!)


Ha en gó kväll så kommer Annika tillbaka imorgon


/Malin R



Av Almviks 4H - 21 mars 2010 19:00

Idag har Malmö 4H-krets haft årsmöte i Gislövs 4H-klubbs nyrenoverade klubblokal i Bösarp. Inga-Britt och Petra bjöd på utsökta frasvåfflor, Ni som inte var där missade något.


Vi har fått en ny ledamot i kretsstyrelsen Emma Riis från Almviks 4H-klubb och en ny suppleant Martin Hansson från Gislövs 4H. Kul med nya personer med nya idéer.


Ska försöka presentera styrelsen lite mer längre fram.


Vi antog även kretsens verksamhetsplan. Det blir bl a kretsläger i september och Halloween i oktober. Nu i vår satsar vi på att få deltagare på länslägret i maj.



Av Almviks 4H - 19 mars 2010 16:54

Tio barn gör hemlagad pizza samtidigt som tackan Karda kämpar på med att föda fram lamm.

 
Av Almviks 4H - 18 mars 2010 15:03

Kvällsöppet idag torsdag 18 mars till kl 19.30


Almvik - Pizzatime i lekladan


Oxie - Ponnyridning & kaninmys - besök av Drömmarnas hus.


  


Fredag


I morgon åker Karolina & Malin på 4H-gårdskonferens, förhoppningsvis kommer de hem med många roliga idéer. De har lovat att blogga lite i helgen. Själv ska jag på en konferens med Region Skåne i Lund.


Söndag


Gårdarna är öppna kl 09.00 - 16.00, passa på att komma o titta på våra söta lamm o killingar.


Kretsens årsmöte kl 11.00 i Gislöv, skynda att anmäla Er 040 - 54 89 45, så att Ni också får goda våfflor.




Av Almviks 4H - 17 mars 2010 15:36

Titta, vi har fått bebis på almvik. Söte. :) En alldeles nyfödd getkilling, vänta ett litet tag sen kommer den studsa runt o leka.

 
Av Almviks 4H - 15 mars 2010 13:48

Visst behövs 4H-gårdarna.


Har Ni läst Malins kommentar från igår om den lilla grabben som frågar sin mamma om lammen kommer i ägg, Det är ju så sött så man bara smälter, samtidigt visar det hur viktiga 4H-gårdarna och andra som låter barn få en naturlig kontakt med djur är.  Hoppas våra politiker inser detta i dessa spartider, barnen är vår framtid och att de har en naturlig förståelse för allt som lever o rör sig är viktig.


Dagen vårtecken


Räknas det som ett vårtecken att toaletten är fylld av svarta små myror i så fall är våren här.

Av Almviks 4H - 14 mars 2010 14:31

Hundkurs, dragkamp och många besökare med glatt humör. Alla gick och tittade på djuren i vårsolen. Så mysigt! Så positiv energi och trevliga människor. Riktigt roligt att jobba idag. Riktigt kul! / Malin på Oxie 4H

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards