Malmö 4H-krets

Alla inlägg under december 2009

Av Almviks 4H - 4 december 2009 18:04

Fredag (igen),


Ja, nu får jag tänka om. Lasse hotade med Twitter-kommentarer idag med så jag hade hela bloggen planerad. Det är så kul när bossen inte har koderna hit. Tänk vilken makt man besitter egentligen? Eller hur, Lasse?

Nå, jag ser det väl som att han retirerar från vårt lilla cyberspace-bus... för nu. Stackars Annika ska snart ta över här igen och att då hamna mitt i alla bus kan inte vara lätt. Bara att godkänna Karro 2(två´s) kommentarer...ojojoj...


Vi hade en mycket trevlig kväll på Mat & Bak igår. Det har blivit lite nya medlemmar vilket vi självklart tycker är jättekul. Undrar du vad vi gör? Funderar på att börja? Kom på avslutningen torsdagen om två veckor. Vi ska göra köttbullar (egna med vitlök) samt kokt potatis, lingon och gräddsås. Därefter ska vi garnera pepparkakor. Extra långt möte. Håller på till 19:30 istället för 18:30. Vill du prova på får du inte glömma anmäla dig till gården på tel: 040-545585.


Jag slutade tidigt idag. Undrar vem som vann dagens paket på kalendern?


Idag? Vad hände idag? Ja, dagens höjdpunkt var väl när Klant-Malin ramlade i gödselstacken. Det var vått ute och det som satt i mina rentvättade kläder var inte kul! Fick lulla omkring i underställ sista timmen. Tur vi hade vaniljglass, chokladsås, banan och maränger kvar sedan igår. Alla fick en ordentlig lunch, om man säger så. Kaffe med!


Nu är det dags att fira fredagskväll så jag önskar alla en trevlig helg.


Ha det gott!!!

//Malin R





Av Almviks 4H - 3 december 2009 15:35

Caroline kom hem från skolan idag runt halv tre. IIINGEN läxa  och Perfeeekt dag i skolan så ingen kontaktbok. Hej då!

Vad hände? Jo, Det är djurskötsel på 4H klockan 15:00 och alla som är med får lotta om en present på julkalendern efteråt... Antar att det är så här det ska vara fram till jul nu. :) Men frisk luft gör barn trötta så det uppskattar jag!


Idag har vi motionerat hästarna med vagn och sulky. Tänker inte skriva att det var kallt nu igen (men fyyy) inte inte inte

Idag har vi Mat och Bak klockan 17:00. Hörde att det var några som var sjuka så vill du prova på så bara kom! Vi har så det räcker. Det enda som krävs är ett glatt humör. Vi ska göra Marängsuisse och Varm choklad   


Idag släppte jag ut minigrisarna. Vi tog två varv i trädgården och sedan ut på parkeringen och ... sen ringde jag Lasse. Jag stod med två minigrisar på Louisedalsvägen... Fyyyy. (skrattar ni åt mig)

För information slä'ppte Karro en ko igår. Karro på Oxie 4H då... Tänk vad det händer saker hos oss!


Jenny gjorde julfint igår med granris i stall och häststall mm. Idag stod Folke och Mitzi och käkade upp dem. Inte hälsosamt men det var längesedan Mitzi luktade så gott i munnen. Luktade nyborstade tänder :)


Vad mer har hänt? Jo, Prisma tyckte jag tog för lång tid på mig när jag skulle upp i vagnen idag. Men allå?!  I min ålder. Nytvättade tajta brallor och underställ som stramar. Jag kunde ju inte böja på benen. Sen klätra upp ända dit upp... *suck*

Jag kastade mig upp och hamnade på knä framför Lasse. Jag vet inte vem som skrattade mest egentligen... (men det var säkert Karro för hon är egentligen väldigt... snäll och godhjärtad...)


Nu ska vi så iväg innan gammaldagsvanilj-glassen smälter. Bananskivor, chokladsås, maränger och varm choklad.

HJÄLP! Jag glömde ju vispgrädden! Vad är det med mig!?

Jag får ha Emil ur badet nu och se om han kan cykla o handla... Jag är väl *morr*


ha det så bra allesammans! (Och Lasse, jag ser nog vad du skrev på Twitter. Jag ska nog komma på något om dig med! -tex att du inte klarade spänna åt remmarna på selen till Prisma... kontorsnisse... pyttsan... en annan bygger staket- och sånt *blink*)


Ha en bra kväll o så hoppas jag på många glada ansikten på Mat och Bak!

//Malin R 



Av Almviks 4H - 2 december 2009 20:37

Oj vad kallt det var at jobba idag. Man får en föraning om hur vinterna kan komma att kännas. KALLT. Idag var det dags för mockning i fårboxen. Varje onsdag. Det ser inte så farligt ut men den som har lust att "pröva på" kan komma ner till gården och be att få prata med mig. Gärna en onsdag, så ska jag säkert kunna ordna det. Huga.


Kristina var på möte idag så jag tog ut lite djur själv. Minigrisarna Trynet och Grynet går jämt så fint... inga problem... förrens de upptäckte att jag var ensam idag. Då stack Trynet ut på parkeringen medan Grynet kom dit andra hållet. Hur man är gör, kan man inte springa på två håll samtidigt.


Jag ringde in till Karro som kom utflygandes med Jenny efter sig ( i en underbart härlig plych-overall). "Jag är i trädgården" fick jag fram. Jaha, då tog vi väl en liten promenad då. Genom trädgården, runt ladan och sen in i hagen . Ett vagt ögonblick verkade det som om Trynet tänkte ta samma runda en gång till men så blev det inte.


Resten av dagen fortlöpte smidigt. Tiden ville knappt räcka till. Imorgon ska vi fylla upp hö och halm så det blir riktigt fys-pass. På kvällen är det Mat & Bak. Vi ska göra Marängsuisse. Jag var och handlade ikväll och det kan nog bli riktigt riktigt gott.


Denna bloggen får inte Almviks- Karro svara på ;) Det var länge sedan något djur rymde från mig. Jaja... Karro har lärt mig.


Ha en bra kväll!!

//Malin R

Av Almviks 4H - 1 december 2009 23:17

Huga vilken kyla det var idag. Att jobba ute kändes minsann!


Almviks Karro förärade oss med ett besök idag och var väldigt nogrann med att inte släppa ut några djur :) .

Jag hoppas ni som läser inser vilken makt man har att sitta här och skriva... hehe... Jag får nog också förtydliga att jag retas med Karro på skämt. (Hon kör minsann likadant med mig, bara det att ni inte ser det... Kolla bara kommentaren på förra bloggen)


Ikväll var personalen från Oxie 4H och personalen på Almviks 4H samt kretsstyrelsen på Utmaningarnas Hus i Limhamn och åt Italiensk buffé och lekte "fångarna på fortet". Lag "Blossa" vann överlägset och därför skickar vi en varm gratulation här till hela den ligan (sa jag att jag var med i det laget och fick ett fint diplom som jag har mitt på kylskåpet nu?)

Kvällen var mycket trevlig!


Fnissandet bland personalen var igång redan på kafferasten där man busade, tisslade och tasslade till max. Ni skulle hört. Ibland är det rätt kul där...

Under eftermiddagen var jag inte på gården men jag har fått berättat för mig att det var pyssel med Karro idag och det hade varit en gó stund.


Både Almviks Karro och Oxie Karro har galopperat i hagen idag. Jag har lovat att berätta att de verkligen gjorde det. Så ryktena stämmer. Det är sant. Själv satt jag och lagade staket med ryggen till men jag hörde dem. När de ropade "Malin kolla jag gallopperar!!!".


Nu ska jag sova så man orkar jobba lite imorgon med :)

Ha det gott!!!

//Malin R


Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards