Malmö 4H-krets

Alla inlägg under november 2009

Av Almviks 4H - 8 november 2009 17:51

Ibland får man gulliga meddelanden. Hej annika. Här har du lite 'kul' till bloggen. I morse gick allt perfekt. Vången med 17 fotbollstjejer har läger på gården och fick vara med och se på när jag och stig utfodrade djuren och tog in dem från hagarna. Mycket imponerade barn och ledare. Då öppnar piggelina sin box. Helt själv. Släpper ut alla 12 kultingar och geten bytte box. Vilket bus. Vi var tvugna att bära in kultingarna en och en i bakbenen till sin egen box igen. De skrek så man kunde tro de skulle till slakt:-). De väger mer än man tror. Och jag är helt slut. Tur en go ledare bjuder på dansk fläskstek, kokt potatis och rödkål om några timmar. 17 fotbollstjejer i tioårs åldern. Skrattar. Vilken helg! Malin

ANNONS
Av Almviks 4H - 7 november 2009 12:01

Förminskat mat o bakgäng pga baconsnuvan som sägs vara de nyaste namnet iaf igår. Ha en skön helg! Glöm inte planeringsmötet på Almvik i morgon kl 12.

ANNONS
Av Almviks 4H - 6 november 2009 14:10

  


Ibland har jag nog faktiskt världens bästa jobb. Jo, visst, mockning och duggregn men vaddå? I två par byxor, tre tröjor och vinterjacka lyckades jag få upp mig själv på hästryggen o rida Mitzi i hagen. Efter allt skryt om Gessie kalhygge och High Chaparall hästarna för 20 år sedan blev det lite skrattretande att se mig försöka ta mig upp och ner på hästryggen. Jag försökte t o m trava. Hahaha. Jag såg ut som flickorna i Carolines nybörjar grupp på ridningen. Bump bump bump... Ler.


Jenny filmade mig!!! Hemskt. Skrattar. Kan slå vad om att filmen landar på facebook om en stund... Vilken syn. Upp på en bänk. Nä, räckte inte. Upp på bordet. Benet i "spagat" ut över hästryggen och snälla snälla sadel, glid inte ner... Herregud. Men kul är det!!!

När vi tog stora hö-vagnen och skulle ut på gårdsplanen flög Jenny pladask. Som vi skrattade! Jag trodde först, bakom vagnen där man inte ser utan bara hör, att hon landade i vattenpölen men det var precis intill... Vilken tur Foten i munnen

Vi hade mat o bak också ikväll. Några barn var sjuka i nya influensan och några hade fått vaccination och tror de blev sjuka av den. Vi blev ett litet med glatt gäng som bakade kladdkaka med vispgrädde. Jag kunde inte motstå frestelsen... sprutade lite grädde på Jenny, mitt i ansiktet, till barnens stora förtjusning. Vi hade himla kul en stund.  Jag är hemsk! / Malin

Av Almviks 4H - 6 november 2009 14:07

Det är ju idag man ska äta Gustav Adolfsbakelser, så e det när man e hemma o inte har kolll på datumen. Men jag börjar bli på bättringsvägen så vi ses förhoppningsvis på måndag. Blir ingen bakelse för mig idag, ska testa Annas pepparkakor med kardemumma till latten istället. / Annika

Av Almviks 4H - 5 november 2009 14:32

Ni som kommer på mat och bak ikväll i Oxie ska baka kladdkaka, vi andra får väl trösta oss genom att gå och köpa vars en Gustav Adolf bakelse till minne av Gustav II Adolfs dödsdag. Som Ni märker har jag lite bloggtorka när jag ligger hemma och är förkyld. Har Ni nåt kul o berätta så klicka på kommentarerna.


  

Av Almviks 4H - 4 november 2009 11:57

Hejsan i höstrusket!


Idag ligger stackars Annika sjuk så då bloggar jag såklart!


Kan börja med att berätta att bocken rymde i söndags... Jo, det är sant. Jag har haft kontakt med polisen i ett gårds-ärende i somras så de fann mitt mobilnummer. De ringde om att vi hade en bock i trädgården. Skrattar. Ja, då skrattade man inte lika mycket men nu är det lite kul... Jag for dit och jagade bock med grimskaft och fick in honom i varma goa stallet. Han är visst duktig på att hoppa :)


Sen över till lite god reklam:

Imorgon har vi som vanligt Mat & Bak. Jag vill verkligen berömma gruppens medlemmar som börjat komma troget i ur o skur för att laga de mest delikata rätter och kakor. Imorgon ska vi göra kladdkaka med vispgrädde.

Till gruppen har vi fått en flicka som är glutenintolerant. Det satte verkligen mina hjärnceller på prov för jag har omvandlat kommande recept till glutenfria. Det gick bra. Finns så många goda recept så. Men i butiken... Ja det var en hel vetenskap. Men man brukar säga att man lär sig något nytt varje dag. Det har jag gjort nu!


Hoppas ni får en bra dag allesamman trots kella hårda vindar!

O Krya på dig Annika

//Malin R

Av Almviks 4H - 3 november 2009 21:25

Vill Du göra något roligt i höstmörkret?

 


Det kanske är dags att börja göra julkorten, här får Du lite tips på hur man kan göra:


http://www.skapligtenkelt.se/julk.htm


Det finns även tips på andra typer av pyssel.


  

Av Almviks 4H - 2 november 2009 15:20

Vill Du vara med och bestämma?

 

 

På söndag kl. 12.00 har Du som är medlem i Almviks 4H-klubb möjlighet att vara med och bestämma vad vi skall göra 2010. De bjuds säkerligen på god fika också.

Välkomna!

 

 

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se