Malmö 4H-krets

Alla inlägg under november 2009

Av Almviks 4H - 15 november 2009 12:12

Dagen ros!

 

 

Till Er som hjälpte till på "föreningsmässan" i Oxievångshallen igår.

 

  

ANNONS
Av Almviks 4H - 14 november 2009 16:34

Förenings pröva på 4H på oxievång

ANNONS
Av Almviks 4H - 13 november 2009 20:00

Idag har jag gått med två kossor samtidigt utan att tappa någon. Yihaaa! En kossa i varje grimskaft. Leran i hagen är fantastisk. Man glider omkring och på sina ställen sjunker man ner rätt bra.  Tra la la.

Ändå är det ingenting emot att trampa omkring i komposten för att trampa ner det mockade. Det är rena Friskis o Svettis :)


Karro stylade så hon tog både Prisma och Mitzi... o jag Folke *skrattar*


Imorgon ska vi representera 4H gården på Oxievångshallen med lite ullkardning, fräcka foton och lite infolappar. Ska bli roligt! Kom gärna o häsla på oss!


På söndag 12:00 är det planeringsmöte på gården inför 2010. kom o ge förslag på vad DU vill hitta på för aktiviteter.


Ha en gó helg på er!!

//Malin

Av Almviks 4H - 12 november 2009 12:19

Brrr vad det fanns att mocka idag i stallen. Värsta träningspassen. Karro red ute i regnet o Lasse körde med sulkyn i leran så man kanske ändå inte ska klaga, som fick bli inne.

När ridningen o körningen var klar slarvade KARRO O LASSE med att stänga grinden (inte Malin. OBS! INte Malin!!) så Emil kom springandes med andan i halsen i bara t-shirt... "Folke är lööööös". Ja a då. Folke gick en promenad :) Han vill hellre ha sällskap o inte vara i hegen ensam utan Prisma o Mitzi... Nåja, han kom väl ut i hagen lika fort som han gått därifrån!

Idag ville Piggelina (suggan) bara bli inne o vila i sin sköna halmsäng så vi tog ut kultingarna istället. Det har ju regnat av o till några agar nu så hagen var innerligt lerig. Det var en underbar syn med 12 kultingar i geggig lera. De var så busiga och lekfulla. Leriga små monster!


Vill ni se en bild? (Jag tog den med mobilkameran så det är inte bästa kvalitet men ändå) så titta längre ner.  Hahaha


Malin

Av Almviks 4H - 12 november 2009 12:08

Maja är ute o kör hästsulky:-D

Av Almviks 4H - 11 november 2009 12:49

Spa-behandling för grisar.

Av Almviks 4H - 10 november 2009 15:09

Lördagen den 14 november kl. 16 - 19

 

Har Du chansen att träffa på en mängd olika föreningar i Oxie sporthall.

 

Du som är 4H-are måste givetvis komma dit och visa & berätta om allt roligt som händer på 4H, slå en signal till gården och berätta att Du ställer upp

040 - 54 55 85.

 

Det händer mycket olika saker i hallen bl a räddningstjänsten är där med brandbil, bungeerrunning ( är det någon som kan tala om för mig vad det är för något?)

kampsport med Hanna Zejc som representerade Sverige i OS i Peking  cafe och prova på skytte med Skaberjö skytteklubb.

 

 

Av Almviks 4H - 9 november 2009 16:07

Malins lördag

 

Vilken händelserik dag idag!


Flickorna från BK VÅngen i Oxie (99or och 00or) hade sin övernattning på Oxie 4H gården. Där hade Stig helgen... Dvs jag o Stig hjälpte till... Allt gflöt på fantastiskt bra under förmiddagen. Nästan så man undrade om det verkligen var Malin som arbetade?!


Bocken (som JAG kallar monstergeten för den ser helt underbart monstrig ut) rymde ur sin hage. Jag höll på att mocka så jag lät Stig ta in den. MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALIN. HJÄLP! Rusade dit. (hihi) Bocken hade stångat Stig seriöst. Han var ordentligt svullen och t o m blödde lite på låret. Min gulliga lilla bock. Så gör man inte. Han tänkte ge mig en omgång i boxen med (han fick utegångsförbud) så vi hade en liten maktkamp han o jag. Jag vann Tungan utesåklart.


Det blev 17 skojfriska retiga och bollkunniga ungdomar på lägret. Efter en god lunch bestående av spagetti o köttfärsås o en vila på maten, hade de fys-pass med joggning 3km. Inte uppskattat :)


De var jättenyfikna på gårdens djur och även ledarna var med ute i stallet under eftermiddagsskötseln för o kolla läget. Spännande att se Stig i den andra rollen bland djuren o mig som höll tempot uppe. Barnen var väldigt exhalterade och stod fint där de fick lov för att inte "störa".


Korna gick in helt underbart fint. Fåren med. Piggelina kom på att hon var på lekhumöt o gissa vem som glömt sätta grmskaft mellan Piggelinas box o kultingarnas. Fort gick det. Hon lät ordentligt o rusade in till kultingarna, som sprang rätt ut ur sin box o in i hennes. Piggelina tyckte inte det räckte så på en sekund lyckades hon få upp grinden till geten med! Geten sprang i blotta förskräckelsen in i kultingarnas box. Stig for in till Piggelina utifrån o släppte ut tre kultingar i stallgången. De kom dock in kvickt igen. Jag kom från boxhållet o Stig från andra. Geten kom till rätt box. Nu var alla kultingar o Piggelina i hennes box. De diade. Hon rörde sig inte en millimeter. Inte de heller. Hon förklarade också att jag inte hade där att göra. Tji fick hon ;)


Vi gav Piggelina kvällsmat och bokstavligt talat BAR in griskultingarna en efter en i deras box! Som de skrek! Vi skadade inte på något sätt dem så var inte oroliga för det. Griskultingar låter bara mycket när man bär dem ...


Vilket jobb!!! Vi var helt slut. O där stod barnen vackert o tittade på hur man gjorde... O ledarna tyckte vi gjort ett bra jobb. Tur ni inte såg oss...


Resten av utfodringen gick bättre men jag tror jag tänker om inför morgondagen. Då har jag mer ensamjobb

.

Efter en välbehövlig paus i en skön soffa var det dags att vakta flickor på Oxievång när de skulle duscha efter ett hårt pass träning. Jag hade förberett dukning osv redan. När jag kom tillbaka var maten nästan klar. Ljuvligt gott. En av ledarna, som var dansk förresten, hade lagat dansk fläskesvål. Han lärde mig hur. Gudomligt gott när det är rätt tillagat! Till det hade vi kokt potatis, rödkål o brunsås. Man åt väl så man storknade!


Lite taktikprat efter maten. Sedan skulle jag hålla brandgenomgång. Kul när barnen lyssnat på Stig 20 minuter och var lovade film o godis! Nåja, de lyssnade och hade bra frågor (också).


Chips, ostbollar, godis (hur många kilo??) läsk o annat snask dukades fram i mängder. De bänkade sig i mysrummet allesammans och kollade på filmen med aktivt tuggande munnar.


Ska jobba imorgon. Börjar halv åtta... Bland busiga grisar, stångande bockar och helt underbara djur :)Nästa dag:

 

Fotbollslägret gick bra. Det var visst tissel o tassel till sent men det var väl att vänta. Jag sov hemma! Tidigt imorse kom jag tillbaka och fortsatte. Jag hade gården också. Djuren fick mycket uppmärksamhet idag då tjejerna visade stort intresse och ville vara med lite granna.


En mamma som jag pratade mycket med ville ha in barnen som medlemmar när vi pratat klart och jag berättat om alla olika aktiviteter. Det var kul. Får se om de dyker upp då. De fick lite info med hem.


På eftermiddagen var jag så trött. Många blev sjuka med magont och blev bleka. Caroline fick gå hem. Bara lade sig. När jag, nästan tre timmar senare, kom hem var hon i pjamas. Det var fler som fick gå hem. Hoppas verkligen inte det är influensa som spökar igen. Ett tag satt jag också dubbelvikt.


Som tur var fick jag hjälp av två lite "äldre" medlemmar på gården på eftermiddagen så intagningen av djuren gick relativt fort och smidigt. Skönt / Malin


Ps. O bocken... Ja, idag fick han utegångsförbud!

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se