Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2009

Almviks utflykt

Av Almviks 4H - 27 oktober 2009 13:50

  

 
Idag har Almvikarna varit på skogsutflykt till Bokskogen.
(läs igår)
 
Regnet hängde i luften och det duggade lite då vi åkte iväg i två fulla bilar. Väl framme var vädret genast mycket bättre. Doften efter en regnskur i skogen tror jag behövs för oss stadsbor.
 
Vi började med lite "lära-känna"-lekar samt "Under hökens vingar", så vi fick springa av oss lite. Därefter var det "fri lek", medan vi ledare gjorde i ordning inför grillningen. Barnen fick grilla korv med pinnbröd snurrat runt - mycket gott, särskilt då man befinner sig ute i det gröna - eller färgglada, får man väl säga nu på hösten. Till efterrätt blev det "Krabelurer" - en sorts tjockare, sötare pannkaka. Detta gjorde vi på stormkök.  Mmm.. så gott!
 
 Vi avslutade vår lilla skogstur med en vandring runt i skogen, då vi letade efter en skatt. Vår skattkarta visade fotograferade bilder som man skulle leta upp i naturen. Barnen skulle leta upp siffror och bokstäver där bilderna visade sig i naturen. Detta ordnade dem på Torups Slott. Mycket uppskattat! En mycket lyckad härlig skogsutflykt!
 
Karro
 

   

 

Krabelurer
(ca 10st)

1 dl socker
2 st ägg
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Kan smaksättas med: Kanel, kardemumma eller vaniljsocker

Rör ihop alla ingredienserna noga. Lägg små klickar i het stekpanna och grädda till gyllenbrun färg.

 
 
 
   
 
Pinnbröd:

2,5 dl mjöl
1 tesked bakpulver
0,5 tesked salt
1 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Knåda degen. Om det
känns kladdigt ta i mer mjöl. Rulla degen till en lång smalsträng som viras
i spiral runt en skalad pinne eller direkt på korven. Grädda över glöden tills den är gyllenbrun och släpper lätt från pinnen
.

 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se