Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 2 oktober 2009

Kul klubbledarutbildning

Av Almviks 4H - 2 oktober 2009 10:49

  

Anna Ranvide från Veberöds 4H-klubb berättar om klubbledarutbildningen i Katrineholm,



SÅ KUL!!!!!!!!!!!!!!!!


När vi kom till kurstället var jag ganska nervös, vi var 16 st varav 9 st var från uppsala så dem pratade på för fullt. Så man fick ganska snabbt bra självförtroende. vi fick själva bygga upp tälten endast med hjälp ut av sammarbete! Det var mycket det som kursen gick ut på! Att lära sig att samarbeta.


Det gick kanske inte allt för bra att bygga upp tälten, det saknades vissa delar men tillslut fick vi ihop det! Under arbetets gång så pratade vi först inte så mycket men jag fick tag i de stora tält pinnarna och en hammare men de funka inte för mig så jag sa "det här är pågagöra!" som alla tittade på mig och skrattade och en tjej från uppsala tyckte att jag hade sjukt gullig dialekt. Dialekterna är nog det roligaste med sånna här träffar/läger. Tex jämtlänningarna säger MÅ i varje mening, uppsalaborna säger Fett i varje mening och sedan retar dem oss skåningar för alla våra ord. Men visst är skånskan lättast att förstå!  (för mig som är skåning hehe).


Vi sov i militärtälten under natten, första natten fick vi inte igång vår kamin så jag frös jätte mycket, jag skakade tänder så mycket att jag väckte han som låg brevid mig hela tiden hehe. Det visade sig att det saknades en del på kaminen så den var inte fungerbar. Men en av ledarna försökte och försökte, i stället höll han på att elda upp hela tältet! han hällde i massor med T-röd och tände på och PANG sa de XD.  Sen gav vi upp. 


Andra dagen.

Vi gick upp till deras äventyrsland. Först fick vi göra lite övningar tillsammans, tex så skulle vi springa hand i hand igenom ett hopprep utan att nudda sen skulle vi bara bli fler och fler som sprang igenom.

Sedan delades vi upp i 2 grupper och jag fick göra en äventyrs/samarbetes bana med min grupp, det gällde att hjälpa varandra hela vägen. Riktigt roligt var det! Sedan bytade vi med den andra gruppen. Då fick vi lära oss om hur man skulle göra när man ska visa barn att hugga ved och hur man själv skulle göra när man högg ved i skogen. Sedan visade han även oss hur man på bästa sätt lärde barn att tälja. 


Vi fick själva göra lunchen och den gjordes på stormkök! Vi skulle göra ris och nån köttfärs curry gryta.  Så alla hjälptes åt att skala morötter, steka köttet och koka ris. Några satt och täljde pinnar som de skulle ha till sina marschmallows på kvällen :) Efter lunchen fick vi diska allt!


Vi pratade mycket med varandra och alla hade mycket olika på sina 4H gårdar, jag som är van vid gårdar med mycket små barn, nästan inga pojkar och en massa djur. Förstod inget när de sa att de inte hade några djur och sökte flickor!


Vi hade en frågesport där vi själva gjorde frågorna och ställde till varandra. Sedan fick vi lära oss om hur man gjorde upp eld i skogen på säkraste vis om man skulle laga mat och så. Vi tog massor med stenar sen torrt granris och sedan visade Per oss om hur man skulle tälja små flisor och göra hack i små pinnar för att det skulle brinna lättare. Mycket bra att kunna!  På kvällen gjorde vi Hajk bomb, det är en massa rester som man slänger i hop i folie sen lägger på elden sen äter man! sjukr gott!


Vi bastade i bastutunna och badade i sjön på natten. 


Tredje dagen var det äventyrsdagen. Vi fick klättra klättervägg, skjuta pilbåge och klättra i höghöjdsbanan. jag tyckte höghöjds banan var sjukt läskig jag var extremt rädd, men sen efteråt var jag så himla stolt över mig själv för att jag genom förde den!


Det roligaste med lägret är alltid att träffa alla vänner och dela alla kunskaper, man lär sig alltid något nytt! Glöm aldrig att i 4H folk är de mest underbara personer jag någonsin har träffat, Det beror nog på att vi alltid sammarbetar och vet vad det innebär med att kunna leva tillsammans.


MVH Anna Skåne län 4H


            

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards