Malmö 4H-krets

Alla inlägg under september 2009

Av Almviks 4H - 4 september 2009 10:47

INBJUDAN TILL KLUBBLEDARUTBILDNING


Datum: 25-27 september

 

Tid: Fredag kväll kl.18 till söndag em. kl.14

 

Plats: Krämbols lägerplats utanför Katrineholm

 

För vem: Kursen vänder sig till dig som är ledare på klubbnivå och minst 14 år.

 

Kostnad: De första 500:- av resan betalar deltagaren/klubben/länet (Det är något ni själva får bestämma). Sedan står riksförbundet för resterande del.

 

Info: Den här kursen är en del i den klubbutveckling som ingår i verksamhetsplanen för 2008-2010. Vi i riksförbundsstyrelsen vill att ni som är ledare i klubben ska få möjlighet att besöka en annan klubb i landet och lära er någon av deras aktiviteter. Nu har turen kommit till Katrineholms äventyrsklubb (KÄK) som är en klubb i vår systerorganisation Förbundet Skog och Ungdom.

 

Under helgen kommer ni att få tips på hur man kan överleva ute i naturen. Men ni kommer även få prova på och få tips på samarbetsövningar och lekar samt testa på olika äventyrliga aktiviteter.

Kursen kommer att vara förlagd till KÄKs lägerplats strax utanför Katrineholm. På lägerplatsen finns det bland annat en höghöjdsbana, pilbågeskytte, vindskydd med mera. Det är en fantastisk plats där möjligheterna till aktiviteter är oändliga. 

 

Vi vill att så många som möjligt ska få ta del av denna möjlighet och vill därför ha deltagarna spridda över landet. När du anmäler dig är det därför viktigt att du anger klubb och län så att vi kan fördela platserna något så när jämt så inte alla deltagare kommer från samma ställe. På så sätt kan de som går kursen sedan sprida det de lärt sig vidare till andra i sitt län. Vi kommer således att välja lite bland de anmälda för att få spridning om det blir fler anmälda än antalet platser.

  

Anmälan: Görs till Carina Åström på kansliet senast 11 september.

Kom ihåg att ange: Namn, adress, telefonnummer, e-mail adress, ålder, klubb, län samt ev. matallergi

carina.astrom@4h.se eller 0150-503 80

Frågor? Kontakta Per Carlsson, skogoungdom_per@hotmail.com, 0706558617Anna Sandsjö, anna.sandsjo@4h.se, 0739725034

Välkommen!


KÄK och riksförbundsstyrelsen 
ANNONS
Av Almviks 4H - 4 september 2009 08:48

En flicka på fotbollsträningen stoppade mig i måndags och sa "Det är ju du som rider på 4H!!". Jag blev lite förundrad. Jag hade inget minne av att ha sett den (söte och trevliga) flickan förr. Dessutom har jag bara ridit en gång någonsin på 4H... då såg väl ingen mig (mer än vi som jobbade)


Jo, det visade sig att hon hade sett en bild här på bloggen med när jag red Prisma! Hon mindes mig från när jag och Karro var runt och informerade i skolorna med. Själv gick hon på Tingdammskolan.


Hon ville så gärna bli medlem på 4H men föräldrarna sade nej. Hon hade redan för mycket annat.


Men ... Det riktigt roliga var när hon sa att hon var så seriöst intresserad av gården att hon ofta går in på vår hemsida och tittar. Bloggen följer hon varje dag!!


En större komplimang från en tioåring kan man väl inte få? Jag ville bara dela med mig av stunden för jag tyckte det var så sött!!


Snart kör alla aktiviteter igång. Hoppas ni anmäler er!! Alla ni häst-tjejer och killar. Ni har önskat så länge att få in ridning lite mer strukturerat. Nu kör vi! Både körning med häst och vagn samt ridning med hästkunskap. Kom igen!! Det finns platser kvar. Anmäl er på gården eller till gården på 040- 545585. Om vi inte skulle hinna svara finns telefonsvarare. :)


Ha en bra dag på er alla och blås inte bort!!

Malin R


ANNONS
Av Almviks 4H - 3 september 2009 17:18

En dag med regn, regn och åter regn.

Vad gör man då?


Idag har Kristina förrutom de vanliga stallsysslorna jobbat i odlingen enda tills regnet åter satte fart. Jag har smort läder. Man tvättar med svampar, ljummet vatten och en speciell tvål för läder. Därefter torkar man jättenoga och smörjer in det och det doftar så gott :)


En annan sak jag satsade på idag var att mocka till hönorna. Det luktar förvisso inte riktigt lika gott ;)


Minigrisarna verkar finna sin plats nu och de ser för underbara ut när de burrar ner sig i halmen och kryper tätt sätt tillsammans.

När boxen är nymockad och man lägger in lite ny ren halm åt dem ser de riktigt härliga ut. Trynet samlar ihop halm i munnen och bäddar upp ena hörnan till en skön säng. Då ska Grynet hjälpa till. Han ska också minsann samla ihop. Så han tar Trynets bäddade hörna och bär bort till "sin" ände av sängen. Sedan skiftar de om så så deras bädd lär väl aldrig bli helt klar *blink*


Ha en fortsatt gó torsdagskväll nu. I regnet och mörkret är ett gott tips täcke, film och varm choklad. (Med vispgrädde och marshmallows- tillägger Caroline i mitt öra. )


Ha det gott!
Malin R

Av Almviks 4H - 2 september 2009 15:23

Idag var de lite busigare minsann. Trynet och Grynet! Trynet tyckte inte om Piggelinas nyfikenhet och det sa han ifrån idag. Gud vad en sån liten gris kan väsnas *skrattar*. Har ni kommit ner och hälsat på dem ännu?


Idag har jag jobbat på som en ...ja... jobbat på ordentligt i alla fall... i odlingen. Ibland undrar jag om någon planterat maskrosor med vilje? Sådana som sprider sig extra fort dessutom! Jag har lyckats få upp många nu men oj... det ser ut som om det finns hur många som helst kvar!!

Vill ni komma och hjälpa mig? Bara kom!


Kaninerna tyckte det var ytterst tråkigt väder. För blött för att de ska kunna gå ut...


Jag har fått lite trevliga sms från Annikas resa i Kiruna. De har god mat och mängder av utflykter. Tidiga morgnar... upp bara! :)


//Malin R

Av Almviks 4H - 1 september 2009 13:35

Idag var en varm dag på 4H likväl som överallt annars.

Jag var inne och hälsade på hos Minigrisarna för första gången. Gav dem mat i skålar och mockade till dem. Lite annorlunda än hos Piggelina :) De är så små i jämförelse mot henne.


Nu har höstens program kommit!! Alla som är medlemmar har antagligen hunnit få det i brevlådan men här kommer utbudet:


Måndagar:    Körning med häst kl 15:30-17:00 med start 7/9

Tisdagar:     Kanintimmen kl 15:30-16:30 med start 8/9

Onsdagar:    Ridning & Hästvård kl 15:30-17:00 med start 9/9

Torsdagar:   Mat & Bak ojämna veckor kl 17-18:30 (redan börjat men

                    vill du prova på så ring och anmäl dig)

Fredagar:    4H- företagsdag


På tisdagar har vi även något som heter Minidax och riktar sig till yngre barn. Ålder mellan 4-7 år. Anmälan senast 15 september.

Vi har roligt med djuren på gården. Börjar 22 september och är på tisdagar kl 15-16.


Låter programmet intressant? Ring till gården och anmäl dig!

Anmälan är bindande. Körningen med häst samt kanintimmen och ridningen anmäler du dig till fredagen veckan innan aktiviteten ska stå. Anmälan till Mat & Bak avser hela teminen.Vad är ett 4H företag?

Om du tex vill lära dig mer om ett specifikt djur kan man få ha företag på det. Man får en jättetrevlig arbetsbok på kontoret. Du får ta hand om djuret extra mycket tex dessa fredagarna, enligt ovan. Man får om det tex är en kanin: kamma, ta ut i koppel, hoppa hinder, mata osv. Det finns alltid vuxna som man kan be om hjälp och fråga om lov. En flicka jag vet har företag på en av hästarna. Hon ryktade, (länge) kratsade hovarna, kammade manen, skötte om och tog hand om hästen. Man får också hjälpa till och lära sig vad man använder till hästen. Eller djuret, rättare sagt, som man har företag på. Sjukdomar, vad det äter osv.


Jag är amatör  sammanhanget men vill du ha mer information om 4H företag så kontakta Karro på gården (eller på gårdens telefon 040- 5455585)


Välkomna till en fartfylld höst!!Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se