Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 24 september 2009

Malin bloggar

Av Almviks 4H - 24 september 2009 10:08

6 lamm rymde idag! Vi satt på verandan och småpratade lite när lammen kom intrillandes i trädgården. Det blåste ju rätt friskt idag så det provisoriska staketet vi bygger upp varje morgon blåste omkull. Lammen såg genast sin chans att upptäcka världen (4H) så de hoppade raskt över de liggande staketet och ut i trädgården. "Gräset är ju alltid grönare på andra sidan".


Tji fick de. Karro och jag lotsade vackert in dem i sin hage igen.


Trynet o Grynet, två relativt nya 8 åriga minigrisar, har lammens ordinarie hage nu. De är så glada och busar så friskt i hagen att de nästan glömmer bort att busa med varandra. Trynet ville dock inte alls ut i hagen idag. Eller var det som han inte förstod? Jag vet inte hur länge jag höll på att locka och mota. Han tyckte det var oerhört jobbigt att behöva lyda de 15 metrarna ut i hagen. Jag var tvungen att muta med lite korn i slutet för han var fööör envis.


Ikväll hade vi Mat & Bak. Det var dags att göra lasagne. Konstigt nog (eller hur) var det bara 4 trogna barn som kom. De som alltid kommer! Egentligen har vi Mat & Bak på torsdagar men eftersom jag är super upptagen imorgon var vi tvugna att flytta mötet. Alla barnen är välinformerade men det kom ändå bara fyra barn! Det tycker jag är illa. Jag hade köpt mat till 15 barn!! Nu blev lasagnen jättegod och Karro fick också äta eftersom hon blev kvar. Det blev t o m kvar till lunch åt personalen imorgon. Säkert populärt.


Jag är så nyfiken. Piggelina ska ha kultingar nu. Jag bara väntar. De är så små o söta rosa små varelser när de föds. Hade velat se det hända men se det miraklet ville hon inte bjuda på. Undras om det blir nåt inatt? Jag är nyfiken som ett barn till jul... De är ju så söta!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Almviks-Karro

24 september 2009 10:57

hahahahahahahaha

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se