Malmö 4H-krets

Alla inlägg under augusti 2009

Av Almviks 4H - 10 augusti 2009 19:07

Idag låter vi Annika vila fingrarna vid en god middag. Smaklig spis.


På gården idag har vi skrapat färg, skrapat färg och skrapat färg. Inte kunde jag väl någonsin tro att den skulle kunna sitta så hårt. Man kämpade på tills armarna domnade bort. Om du känner för att ideellt hjälpa till är du så hjärtligt välkommen så!


Idag hade jag hjälp av Jasmine (och Kristina). Hon var så duktig. Hon berättade lite om hur de haft det på lägret i Kalmar i helgen. "Det bästa lägret någonsin", sa hon, men jag lämnar ämnet där för jag har hört en fågel viska om någon form av redogörelse till bloggen inom kort.


Hovslagaren kom också idag och gjorde fint hovarna på våra fina hästar. Förundrad såg jag Lasse leda in Folke med. (Orättvist, sa han- Folke). Så har jag då fått lära mig att även Folkes hovar ska göras fina. Det kallas att "verka" hovarna och innebär i princip "klippa naglarna". Rätt självklart egentligen men jag behöver visst få det förklarat för mig :)


Hoppas ni kommer ner o hälsar på för nu är det snart ny skoltermin igen. Mat och Bak börjar nästa vecka och anmälningarna kommer redan så smått. VÄLKOMNA!




Av Almviks 4H - 9 augusti 2009 21:11



På tisdag är det högtrycktvättning o övernattning på Almvik.


För mer information ring Karro på telefon 040 - 19 00 00.

Av Almviks 4H - 8 augusti 2009 11:50

Ägnade sista dagen på semester åt att gå på bio och äta glass. Jag är verkligen ingen biofantast för jag har inte varit där sen Göta Kanal 2 gick. Såg The proposal med bland annat Sandra Bullock, en typisk tjejfilm med framkallade både skratt och tårar. Glassen var från lilla glassfabriken på Holmgatan i Malmö, älskar deras sobeter, vet inte vilken som är godast fläder, champage eller citron...... tur jag bor så långt bort annars hade jag nog varit stamkund.


Idag blir det faktiskt också bio "Sommaren med Göran".



Av Almviks 4H - 7 augusti 2009 04:23



Cirkusliv med Cirkus Cirkör — Cirkus Cirkör intar Oxie Centrum!
Söndag 9 augusti kl 14:00 Oxie Centrum


www.cirkor.se


Foto Tobias Fisher

Av Almviks 4H - 6 augusti 2009 22:33

Den här veckan bakar vi till Almviksdagen kl. 13.00 varje dag så kom ner på gården i morgon och hjälp till.


Urklipp ur e-post från Karro på Almvik idag:

De håller på att måla om i klubbrummet nu. Vi har städat i de flesta utrymmena på gården och har högtryckstvätt o övernattning på tis, så här börjar bli så fint så. Allt skall vara klart till A-dagen. Vår fina lilla shop i lekladan börjar ta form o jag ska beställa hem lite grejer från Dogman etc. Roligt! Våra duktiga Ung i sommar-tjejer är fantastiska! / Karro

Av Almviks 4H - 5 augusti 2009 22:33

Vet Du om att Du på Sveriges 4H:s hemsida kan läsa vad tidningarna skriver om 4H runt om i landet?


http://www.4h.se/index.php?linkref=pressrum&linkref2=press


Av Almviks 4H - 4 augusti 2009 23:21

Gillar Du att gå ut och fika?


Gå då in och kika på www.cafekartan.se här kan Du få tips på trevliga fikaställen. Nu har jag bara 3 dagars semester kvar så jag tar kanske mig själv på orden o åker en runda på sommarkortet och besöker nåt trevligt fik. / Annika

Av Almviks 4H - 3 augusti 2009 22:52

Den här veckan är det återträffar från sommarens dagläger på Oxie och Almviks 4H-gårdar här berättar Malin om dagen i Oxie.


Ännu en dag till enda.

Idag var det dagläger - återträff på 4H. 9 barn blev det. Under förmiddagen fick de först hälsa på djuren en timme i hagarna, mocka till kaninerna och slutligen ha kaninhoppning i ladan. Caroline hade ställt upp en fin bana åt dem när jag och Elinore höll på att mocka till grisarna.


Lunch


Därefter öppnade jag shoppen som blev i det närmaste stormad. GOOOODIS. Jag, Elinore och en pojke vid namn Lukas (jag har sagt fel namn hela dagen så jag hoppas det blev rätt nu) hämtade hästarna och Folke i en ösregnande hage.

Det fina högtryckstvättade stallet är nu smutsigt :) men som jag sa, det är faktiskt bara att sopa rent igen och ute kunde vi ju knappast vara i ösregnet vid hästskötseln.


Barnen var duktiga. Efter lite jobb åkte sadlar och träns på och ut i ladan med oss alla. De älskade att rida. Några hade ridvana sedan tidigare och då räckte det att vi gick intill istället för att hålla fast och leda hästarna. Skönt.

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards