Malmö 4H-krets

Alla inlägg under juli 2009

Av Almviks 4H - 12 juli 2009 21:09

Här kommer dagens sommartips.


Så här på somrarna spelas det många sommarteatrar, i fredags var jag på byateater i Djurröd utanför Kristianstad. Årets föreställning hette "sannsagan om Sigge Wulf" en sångare och varitéartist från Kristianstad i slutet av 1800-talet. Hans var mycket känd på sin tid och ska i dåtida mått mätt ha varit lika "stor" som Måns Zelmerlöw.

www.rickarumsbyateater.se


Hittade en familjeföreställning här på nätet som heter Tobaksmaja + Kullamannen = sant?


Följ med ner i skogen och möt Tobaksmaja, Kullamannen, Påta Långhaka och andra mystiska typer från Kullabygden.

 http://www.sommarteaterpakrapperup.se/ Får se om jag lyckas locka med mig några kompisars barn dit.


ANNONS
Av Almviks 4H - 11 juli 2009 22:35
Nu kan Du följa 4H:s riksläger på deras hemsida 

 http://rikslager.4h.se/2009/


Hittade en bild på Petra från Gislövs 4H, misstänker att hon hjälper till med någon form av översättning.

ANNONS
Av Almviks 4H - 10 juli 2009 14:17

Rubriken fick jag av Malin som skulle baka kanelbullar nu i eftermiddag, visst låter det som en trevlig sysselsättning så här i sommarregnet. Så ta o leta upp mormors favoritrecept och sätt igång. Finns det något godare än nybakta kanelbullar med mormors jordgubbssaft?  Tyvärr tycker jag att sommarregnet kommer fel vecka för RIKSLÄGRET börjar idag. De e inte så kul o bo i tält en hel vecka när allt är blött.

Av Almviks 4H - 9 juli 2009 15:12

Nu har budkvavlen kommit fram till årets riksläger, gotlänningarna måste ha börjat cykla i tid, lägret börjar ju inte förrän i morgon. Sedan många år tillbaka är det så att förra årets lägerarrangör cyklar till nästa års läger med en budkavle, jag tror traditionen hänger i sedan 1960-talet någon gång så därför hoppas man att nästa års läger inte är så långt bort.


Dagens ros till Gustav & co som fixar o donar inför lägret, nu är tältet hämtat.

Av Almviks 4H - 8 juli 2009 15:29

För några månader sen så erbjöd jag alla skånska 4H-are att åka på ledarutbildning med tema trolleri & cirkus i Uppsala, men tyvärr var det ingen som nappade.  Här medan följder ett reportage saxat ur Klöverbladet.


Tjo o tjim hos Tuna 4H.


Fredagskvällen bestod främst av lärakänna lekar och att göra sina egna jongleringsbollar och sin egen trollstav . Övernattningen skedde på Gamla Granome Herrgårds golv. Där sov deltagarna på liggunderlag o sovsäck vilket var en upplevelse i sig. Upp halv åtta och åka till Tuna Bygdegård för frukost. Därefter satte dagens aktiviteter igång. Magnus Vihagen är en trollkarl från Järlåsa strax utanför Uppsalasom lärt upp Tuna 4H:s ledare och deltagare i mer än 10 år. Han kom till Tuna än en gång för att lära ut trolleri men denna gång till ledare från andra platser i Sverige. Hans besök var uppskattat och varade i närmare tre timmar. Övrig tid denna dag spenderades med åt cirkus. Jonglering, pyramider, akrobatik, enhjuling och diverse andra konster utövades flitigt. Som omväxling dansades det linedance en timme med en mycket entusiastisk instruktör med namn Erik Abbhed. Alright!


På lördage fanns det vissa svårigheter att somna efter löften om rackartyg, för dem som somnade först. Strämingen var på topp i rummet framåt tretiden på natten och gjorde ett smart drag som tog en lomhörd gammal ledare från Tuna att sova där eftersom hon hon utan problem kunde sova i allt sjo o tjim.


Under söndagen var det mera cirkus och trolleri och man kunde välja de man fastnat mest för. Johannes Carlsson, ledare från Tuna 4H, lärde ut några trolleritrick som kan vara roliga att imponera med. Ballongdjur var en populär aktivitet under söndagen och det gjordes många vackra djur, blommor och dyl. Helgen avslutas med laxbitar i sås med potatis och grönsaker. Mätta, trötta, inspirerade och fantastiska ungdomar lämnade sedan Tuna för att resa hem till sin 4H-klubb. / Stina & Maj Ivarsson

Av Almviks 4H - 7 juli 2009 16:10

På fredag skall Almviksgänget ut med trampebåt kl. 11, vill Du följa med så ring Kent på telefon 040 - 19 00 00.


Nästa vecka är det hästkurs 13-15 juli, jag vet inte hur många platser det finns kvar men ring till gården o kolla 040 - 19 00 00.Av Almviks 4H - 6 juli 2009 22:51

Vem gör Skånes godaste glass?Ja kan faktiskt inte svara på den frågan än, måste testa några till. Vem tycker Ni? Dagens godaste köttbullar gjorde daglägerbarnen på Almvik i alla fall, tack för att Ni sparade några till mig. / Annika

Av Almviks 4H - 5 juli 2009 22:43

Visste Du om att Cilla som är tjänstledig gårdsföreståndare i Oxie är en hejare på blommor?


Gå in och titta på hennes nya blogg där Du kan få lite blomsterinspiration.


http://www.blomsterangen.blogspot.com/


Samtidigt kan jag ju passa på att göra lite mer smygreklam, idag har varit på La flambee som är en fransk restaurang som ligger i en liten by som heter Önneköp utan Hörby. Här finns fler kul saker man kan göra på semestern t ex gå på kanibalmuseum eller lanthandelsmuseum.


La Flambee http://www.la-flambee.net/'


Arnolds kanibalmuseum http://www.kannibalmuseum.se/


Lanthandelsmuseet http://www.onnekop.com/


Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se