Malmö 4H-krets

Alla inlägg under juli 2009

Av Almviks 4H - 20 juli 2009 22:33

Här skulle legat ett klipp från gårdagens nyhetssändning i rapport där de intervjuade Robert Andersson föraren av traktorn cougar som tog hem SM titeln i tractorpulling i Hörby i helgen.


Tyvärr lyckas jag inte riktigt med detta men den som vill se intervjun kan gå in på www.svt.se och klicka sig vidare till svt play.ANNONS
ANNONS
Av Almviks 4H - 18 juli 2009 13:21

Hemkommen efter 3 dagar i den vackra kuststaden Karlskrona, vi hann besöka


Porslinsmuseum, under Karlskrona fabrikens storhetstid producerades 20 000 kaffekoppar om dagen, tänk va det blir på ett år eller på tio. Kan man verkligen ha slagit sönder så många koppar så de hela tiden behövde göra så många.


Bilmuseum, här fanns många fina bilar, en sån skulle man haft. Behållningen för såväl porslinsmuseet och bilmuseet går till Gunnar Nilssons cancerfond. Inträdet till dessa två museer var endast 20 kr / st.


Marinmuseum - tyvärr gick vi ingen guidad visning, det hade nog gett mycket mer, men jag skulle verkligen rekommedera det här för barnfamiljer, de hade speciella visningar för barn o pysselrum mm. De hade säkert gillat o gå ombord på fartygen också. Entréavgiften för vuxna var 75 kr.


Vi passade också på att ta en tur ut i skärgården med m/s Gåsefjärden, detta kostade 80 kr för en 2 timmars tur.


Tack Malin för att Du bloggade när jag var borta. / Annika


Ps. Jag sa alltid när jag var liten att jag skulle ha en röd sportig bil när jag blir stor, tror Ni de va en sån här jag drömde om?

Av Almviks 4H - 18 juli 2009 01:33

Ja, vad kan man skriva såhär en fredagsnatt om dagen på Oxie 4H?


Jag har funderat en stund och det som främst slår mig är värmen! Hur djuren kan göra slut på ett helt badkar med vatten på bara några timmar... De dricker fantastiskt bra i sommarvärmen. Inte alls som barnen jag håller på att tjata på, i min omgivning om att de måste dricka för att hålla jämn vätskebalans och passa sig för värmeslag.


Snart är skrubbningen av häststallet klart. Ni kan tro folk har jobbat där inne. Själv har jag idag plockat (tömt) svarta vinbärsbusken i odlingen, bevattnat och påbörjat rensning mellan plattorna inne på odlingsområdet. Solen stekte och det var VARMT. Ute på parkeringen hörde jag Emil och Niklas snickra på lådbilen Emil byggt under några år. Egentligen gör han det hemma men han ville inte alls missa ponnyridningen så det var väl bäst att ta den med sig...eller?


De var även idag ett flertal barn/ungdomar som red på både Prisma och Mitzi. Caroline har inte riktigt vågat satsa sista året sedan hon kom på att hästar har en egen vilja och det gäller att visa vem som bestämmer... Men idag tom travade hon, på Prisma. HÄRLIGT!!! Sedan frågade Lina om Caroline ville galoppera om hon sprang med. "jaa", svarade Caroline ivrigt. Så gjorde de så. Caroline har gått med ett brett leende sedan dess.


En besökare på gården förklarade för en anställd i veckan att det ser ut som om vi har ett väldigt roligt jobb, att jobba på just 4H. Det ser ut som om vi har så kul! Vet ni vad? Personen i fråga hade helt rätt!!!Av Almviks 4H - 16 juli 2009 18:18

Ponnyridning hela veckan!!

Alla medlemmar rider gratis ca 10:30-11:30 och alla besökare som inte är medlemmar får betala 20 kronor.


Vi rider ute i hagen bakom hönshuset. Idag hade folk börjat höra talas om ponnyridningen och vi hade många besökare. Någon som kom efter en lyckad ridtur under onsdagen. Jag tog några trevliga bilder som jag hoppas ni uppskattar.


Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Av Almviks 4H - 15 juli 2009 19:26

Sommar och sol.

Idag hade vi ponnyridning. Roligt att se. Prisma, Mitzi och Folke red ute i hagen. Det var också publik ponnyridning och det första lilla besöket som red såg väldigt lycklig ut.

Caroline red barbacka på Folke. Han var sådär lagom intresserad men det gick bra ändå. Lina, Jenny och Nicole red också.


Själv rensade jag lite i Lasses trädgård. (före och efter jag tjyvtittade på ponnyridningen) Värmen var i slutet olidlig. Lasse hade gjort så fint så fint innan han åkte på semester så man vill ju inte heller försumma trädgårdslandet. Svårt att leva upp till hans standard i landet men man gör sitt bästa.


Salladen är perfekt nu. Ringblommorna blommar som ett vackert fält i ena delen av trädgårdslandet. Kryddorna doftar sommar. Nu är bären också mogna och jag fick höra att de gjort en jättelyckad bär-paj igår!


Kom nu ner till gården och ha kul med oss andra.

Ponnyridning hela veckan om jag inte läste fel, på förmiddagarna! 20 kronor för icke- medlemmar. Gratis för medlemmar.


Ha en fortsatt gó onsdagseftermiddag och en extra hälsning till Annika som har semester nu!

 // Malin R
Av Almviks 4H - 14 juli 2009 12:21

Nästa vecka åker hästarna Fatina och Cina från Almviks 4H på hästpremiering på Bollerup den 21 juli. För mer information kontakta Kent på telefon 040- 19 00 00, då jag inte hittade nåt på nätet om detta.


Däremot såg jag att de är SM i Brukshäst nu till helgen på Bollerup som vår systerorganisation JUF arrangerar, det blir bruksridning, brukskörning med häst och vagn samt skogskörning. www.bollerup.se  Ta chansen och åk dit, det brukar vara riktigt trevlig.


I helgen är det även andra hästkrafter i farten nämligen traktorpulling på Ekeröd utanför Hörby. www.stpk.se Under många år hade 4H ett mycket nära samarbete med STPK då vi delade kontor så detta känns lite som hemmaplan också även om steget mellan brukskörning med häst och traktorpullingen kan synas långt.Av Almviks 4H - 13 juli 2009 11:58

Hittade vår skånska 4H-trupp på nätet, vill Ni se de andra länens trupper får Ni gå in på rikslägrets hemsida.

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se