Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 29 juli 2009

Nya krafter och nya tag

Av Almviks 4H - 29 juli 2009 19:39

Vi låter Annika vila fingrarna idag med.

Självklart har folk reagerat på vad som hänt på gården. Barn verkar tack och lov överlag se på dåden med avsky! Mycket glädjande.


När jag kom idag hade Jenny och Karro varit duktiga och lagat hela staketet kring odlingen. Vilket jobb! (Onödigt jobb.) Två killar hade hjälpt till att tömma "kojan" med grönsaker, staket och tegelstenar.


Just nu finns det mycket annat på gården att göra. Häststallet är klart men det är full rulle i storstallet. Man högtryckstvättar och skrubbar. Skrapar ner gammal färg. Snart ska det målas om så det är fint och frächt för djuren när de ska in i höst igen.


Igår kom vuxna ideella karlar och ungdomar för att hjälpa till att renorvera grindar i stallet. De jobbade på timvis under kvällen. Vi får passa på att tacka dem här också så mycket för deras tid och kraft. Vilket gott sätt att spendera sin fritid på, jämfört med vad som hände i förrgår natt! Eller hur? Deras arbete gynnar både gården, djuren och därmed barnen som vistas på gården. En eloge!

Har du färdigheter som kan vara till gagn på gården och vill ge en hjälpande hand? Bara hör av dig!


Jenny och jag har börjat rensa upp i grönsakslandet. Lasse kommer imorgon så vi kommer inte att vara färdiga men vi har börjat! Igen. Skam den som ger sig.


Hoppas ni haft en riktigt trevlig onsdag!


Ps. Jag skrev en siffra fel i gårdens telefonnummer i gårdagens blogg. Almviks-Karro skrev korrekt nummer i en kommentar på gårdagens blogg. Jag har redigerat i bloggen med så NU står det rätt nummer *rodnar*


//Malin

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se