Malmö 4H-krets

Alla inlägg under juni 2009

Av Almviks 4H - 17 juni 2009 16:37

Vilken känsla det var när jag kom till gården imorse. Musiken var på hög volym i stallet och när jag kom dit visade det sig att alla dagkollobarnen höll på att gräva i fårbädden. Nu är snart halva bädden klar. Problemet är snarare att det knappt finns plats i gödselstacken. Som det såg ut där...

Lasse ringer och frågar efter tömning idag.


Själv har jag och Kristina rensat ogräs på trädgårdssidan. Kristina i gången och jag i rabatten. Det sticks bland alla rosenbuskar kan jag berätta.

Medan jag rensade hade jag ena ögat emot ridspåret där Lina kom med Mitzie stolt spatserande och med Caroline och Emmie på ryggen i olika omgångar. Lina körde enträget olika övningar på hästryggen vilket tjejerna gillade, även om det var jobbigt.


Ett tag senare tog Caroline och Emmie ut Polly en hel timme i trägården. De klappade, lekte, pysslade om och kammade. De tar sitt företag på största allvar.


Dagkollot har jag sett leka länge i trädgården. Verkar vara en bra sammansatt grupp i år. De hade verkligen kul ihopa. De skulle äta just när vi skulle bege oss hemåt. Det var ett gränsfall att vi stannade kan jag berätta. Torsk i ugnen medgratinerad potatismos. (fiskgratäng?) Wow vad gott det såg ut!


Undras vad morgondagen bjuder på?

//Malin R

Av Almviks 4H - 16 juni 2009 12:51

FÅRBÄDD.

Altså, det finns inte något annat sätt att beskriva denna dagen. FÅRBÄDD.

Jag visste väl att fårbädden skulle vara både tid och energi-slukande men jisses. Inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att det skulle vara så jobbigt! Jag och nya praktikanten Kristin (förlåt om namnet är fel. Jag är USEL på namn) hade ett helt ok Tempo. Rullebör efter rullebör... De fylldes på så snabbt. Man fyllde på mer o mer för att inte behöva ränna ut hela tiden men det blev så tungt att man nästan baxnade. Nä, lagom är bäst. Karro hävdar bestämt att den kommer att kräva runt en vecka att göra. Heter man då Malin ska den vara gjord på 4 dagar... Sån är jag. I detta fallet blir jag dock nog tvungen att tänka om. Det får nog ta veckan ändå.


Caroline och Emmie har startat sitt eget lilla projekt. Man kan nämligen ha företag på gårdens djur. Man får sin egen lilla bok att arbeta i, och som i detta fallet, där de ska "ta företag" på kaninen Polly, ska de ta hand om henne som en del i projektet också ca 10 timmar. Tiden ska redovisas i boken tillsammans med vad de gjort med henne. Väldigt seriöst och flickorna tog det verkligen på stort ansvar. Kul att se dem sitta i vars en fåtölj jobbandes intensivt med vad de skulle skriva (och hur. Noga med att det ser fint ut)


Daglägret rullade på i vanlig ordning. Eftersom jag själv höll till främst i stallet och med barn som inte var på dagläger kan jag inte riktigt beskriva vad de gjorde. Jag såg att det var lekar i trädgården, hörde något om kaninhoppning lite senare och luktade att det blev spagetti med köttfärsås till lunch. Barnen såg ut att ha det väldigt trevligt! Ledarna lagade mat och lagade mat...Doftade väldigt gott.


Nu ska Caroline och jag ut och fiska med M/S Pelle. Hoppas på många fina torskar. SMASK.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!!

/Malin R

Av Almviks 4H - 15 juni 2009 14:04

Daglägret är i full gång, nu på förmiddagen har det bl a varit lekar i trädgård, några är ute och åker häst och vagn och i köket bakas DET kärleksmums eller snoddas eller vad man nu kan tänkas kalla dessa läckerheter. Till middag har man lagat korvfalukorv med riktig potatismos (Jippi, nu har äntligen pulvermoset åkt ut)  Gott tyckte de nog också att det var för grytan var tom.


På åkern har man huggit höet och de nya villorna i grannskapet dyker upp som svampar ur jorden.


Resten av veckan blir det Malin som rapporterar om vad som händer på gården, jag ska ha 3 dagars semester, så skönt.


Nu ska jag iväg på informationsmöte med allmänna arvsfonden.



Av Almviks 4H - 15 juni 2009 10:47

Barn vill inte sova!!


Nu är vi hemma igen efter sommarlovsinsparken och övernattningen på Oxie 4H. Det blev jättetrevligt, det dåliga vädret till trots.


Vi åt grillade hamburgare, sallad, potatissallad och glass. Hade lekar som "minuten" och senare på kvällen även "Så ska det låta".

Det var högt tempo och många glada tillrop kan ni tro. Kul att vara med.


Vid nio såg alla barn på filmen "Underdog" och då tog alla vi vuxna en paus med kaffe. Vid halv tolv kom alla små söta barn och ungdomar i säng (även om Natalie och Jasmine låg och smygpratade lääänge *blink*)


Nea hade vi också med oss men hon kunde inte bestämma sig för var hon ville sova. Hon vandrade mellan rummen och alla barnen var tvugna att kolla in henne när hon kom så klart, så det slu tade med att hon fick sova i ett eget rum. Lite snopet för Nea men så går det. Oj, vad hon är trött idag. Hemma kan hon minsann somna vart hon än lägger sig. / Malin R

Av Almviks 4H - 14 juni 2009 21:28

4H-are från Almvik, Gunnesbo och Oxie har varit och lärt sig mer om westernridning uppe i Våxtorp på Ängarnas ranch www.angarnasranch.se, jag var verkligen glad att de var i dag de skulle dit och inte i fredags när allt bara regnade bort. Hoppas Jenny kan glädja oss med lite foton därifrån senare i veckan.


Själv har jag nästan haft helt 4H-fritt, bara fått i uppdrag o handla lite till daglägret i morgon, kollat läger betalningar och kört med en radio som de ska ha på lantgårdslägret i sommar. De har dragit igång idag med 16 deltagare och 3 ledare ute på Klockaregården. I morgon kl 9 så drar daglägren igång på Oxie, Almviks och Ö Torns 4H-gårdar. 4H-läger är så kul!


Jag har också hunnit vara och äta lunch på Humlelyckan www.humlelyckan.se med morsan och nu i kväll har jag varit på konsert och lyssnat på min gamla kör King Street Gospel. Så en mysig dag i solen har det varit.



Av Almviks 4H - 13 juni 2009 22:04

Dagens ros!Till ledarna på sommarlovsinsparken o övernattningen samt till Almviksgänget som hjälpte till med ponnyridning./körningen idag.

Av Almviks 4H - 12 juni 2009 10:53

Se följande klipp från Almviks 4H angående dumpade djur.


http://sydsvenskan.se/malmo/article441717/Kaniner-dumpas-pa-fritidsgard.html






Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards