Malmö 4H-krets

Alla inlägg under maj 2009

Av Almviks 4H - 6 maj 2009 10:53

Vilken tur att Malin orkar blogga när jag inte ens orkar plocka upp datorn på kvällen för att skriva några rader. / Annika


Idag hade vi studiebesök med över 30 barn på 4H. Jag tyckte det var roligt. De klappade kossa och lamm i fantastisk fart. När jag sen skulle ta ut Pigelina och alla kultingarna var det mindre kul... Kultingarna stack alla på olika håll. Några var på god väg mot trädgården. Karro jagade och jagade *skrattar* Jag höll grinden... Grisela skulle ut på baksidan till sin egen hage. Hon "rymde". Fram och tillbaka i stallet. Jag tyckte jag var duktig som fick fatt i henne en gång... Så började hon skrika. Det var ett otäckt skrik. Jag tjöt rätt ut och skrattandes kom Karro lunkande och vi tog ut henne gemensamt till hagen. Inget ska vara för lätt!



På torsdag har vi Mat & Bak igen. Denna veckan ska vi göra Banana Split. GOTT! Blev en mindre förmögenhet i banankostnad men det kan inte hjälpas. Undas var glassen ska stå? Hela frysen är full med korv från Valborg

:( Tänk om vi tvingas äta upp den!!! Hehehe



Nu är planeringen inför sommarlovsinsparken och övernattningen också klara. Jag har föreslagit att vi slår ihop med Almvik. Då kan vi bli riktigt många och förhoppningsvis kan någon ledare därifrån också vara med.


Vi bestämde idag att även icke medlemmar är välkomna om de betalar priset*2. Då får de möjlighet att prova på.  Hoppas allt slår väl ut. Det kan bli riktigt bra! / Malin R

Av Almviks 4H - 3 maj 2009 21:19

Jag hoppas att Du tar chansen att åka på något läger i sommar.


* Det finns klubbläger

* Lantgårdsläger

* Riksläger

* Nordiskt 4H-läger


information om allt detta hittar Du på www.läger.nu


Själv hoppas jag hinna en sväng till Rikslägret i Apelhult i juli och till kretslägret på Klockaregården nu i maj.

Av Almviks 4H - 2 maj 2009 10:56




ETT STORT TACK TILL ALLA SOM HJÄLPTE TILL PÅ VALBORGSFIRANDET I OXIE. NI ÄR GULD VÄRDA!


VI SES PÅ SOMMARENS UTFLYKT!




Av Almviks 4H - 2 maj 2009 10:54

Hej, vad mycket vi hade att göra idag.

Jenny och jag började med att köra och hämta upp saker till kvällens Valborgsfirande på Oxie 4H. Högvinsten på Ingelsta Kalkon, klubbor på ett grossistlager till fiskedamm och barnlotteriet samt slutligen skinka och ost i drivor till varma mackor. De sålde inget alls på kvällen förresten. Hoppas vi stryker dem till nästa år! Mycket bättre med korv i trädgården. Där gick det jättebra, tycker jag.


Kiosken gick varm... Stod där någon timme när Jenny sjöng för oss andra (hörde dessvärre inte en ton själv, då jag lyssnade till godissugna barns röster, men jag har hört från korvsäljarna att hon sjöng kanon!)

Jag fann stackars Freddie där rent ensam med en kö på ja, jag vågar inte gissa hur många meter... Barn som skulle handlar för drygt 20 kronor vardera... "En sån" och "en- nä ta två såna" så pekar de allra längst bort i andra änden av disken. Jag och Fredie byter smidigt platser. "och en , nä, två såna" och så pekar de längst bort på andra änden av bordet igen... *skrattar* men söta var de. Önskar man vore mer som Kajsa Kavat bara.


En tanke till kommande år kan vara att ha lite färdiga påsar kanske? Bara på prov? Några 10 kronors och några 20 kronors. Och massor av folk (nu började jag en mening med "och" igen) ville ha småpåsar chips. Varför inte?


Ponnyridningen gick nog väldigt bra. Biljetterna sålde vi i caféet så jag vet att de åtminstone i början gick som smör i solsken.


Caroline flirtade som attan med brandmännen. När jag fått undan lite i köket såg jag henne och Siri busa med de trötta och korvätande brandmännen i trädgården. De sprang glatt omkring med dewras hjälmar på huvudet. Kan känna glädjeruset.


Vi kom hem, trötta men glada, vid 22 tiden. Det tog inte lång stund förrän vi alla sov djupt.  / Malin R

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards