Malmö 4H-krets

Alla inlägg under april 2009

Av Almviks 4H - 22 april 2009 16:33

 Nu har jag varit inne o saxat hos Malin igen....


Har inget roligt och skriva om idag, har bara hållit på med medlemsstatistik hela dan, som tur är så har Malin alltid något o berätta.


Ikväll har vi Mat & Bak.


 Vi ska göra kycklingsallad. SMASK! Grillar kycklingen redan nu så den är klar till ikväll. Sen har vi sallad, gurka, tomat, majs, och fetaost i tärningar.


Till detta, vitlöksdressing alt Rhode Island dressing och Brissini. Heter de så?  Långa brödpinnar... Doppade i sesamfrö.


Sen köpte jag måltidsdricka till med Hallon & Blåbärs-smak.

Går nog hem! / Malin RPs. Malin, jag tror det heter Grissini.

ANNONS
Av Almviks 4H - 21 april 2009 15:11I morgon är det mat & bak, jag har redan glömt vad de skulle göra, fruktsallad var det i alla fall inte. / Annika


MInidaxgänget plockade ett stort fång maskrosor till stackars Karro som har nackspärr, de är för härliga våra 4-6 åringar. / Annika


Malins tankar


Igår var det Valborgsmöte. En rolig stund på gården. Man hör så mycket kul kommentarer från barn. De är ju så spontana. Så anstränger man sig själv för att säga rätt saker och vara ett gott föredöme. Bara igår gjorde jag två dunder-grodor på mötet. Jaja. Barnen verkade inte märka dem och jag lärde mig till nästa gång.


Barnen på mötet fick lägga fram önskemål om vad de ville hjälpa till med på Valborg. Fiskedamm och korvgrillning stod högt på listan bland de yngre. I den äldre skaran kom inomhusaktiviteter högt på listan, som tex café. Valborg brukar jag tycka är superkul på gården.


I år kan tyvärr inte mamma, min syster och hennes man närvara. Lite tråkigt men så är det ibland.Om jag får lov ska jag försöka lägga upp lite information om förberedelserna inför Valborg i helgen. Man tror ju att det är så enkelt och att man bara slänger in en massa folk här och där... Nä, det tror man kanske inte, men det är en större affär än man kan tro.


Får se om jag kan få lite info ur Karro eller annan personal i veckan. Nu ska det jobbas hårt med Valborg.


Jag satt själv på mötet igår och hörde Karro säga "nästa vecka". Jag höll väl på att svimma!! Vaddå nästa vecka?? Det är ju sista april!! Nästa vecka med andra ord. Gud vad tiden går fort plötsligt!


Nu ska jag snart gå och jobba lite igen. Tror det ska vara studiebesök idag! Jobba jobba ungar, så står jag här i en hörna och tittar på... ler... inte riktigt men ungefär så... "Nu kommer korna! Vem vill hålla? Ni tre? oK, kom här då! Inte du Karro!!! Du får hålla så ofta ändå... skrattar... Nu kommer fååååren. Stå vid sidan!!! "


Jodå. När jag läste ekonomi kunde jag väl aldrig tro jag skulle landa på en gård ute på landet... Men vi har så himla kul!!! Kanske meningen med livet? Vem vet?? / Malin R
ANNONS
Av Almviks 4H - 20 april 2009 20:45

Idag har jag träffat 2 av Oxies nya ledamöter i styrelsen, Elin & Rikard. Det ska bli riktigt roligt att lära känna dem närmre. Jag tror de kommer att bli ett kanongäng. Hoppas kunna återkomma med en bild och en liten presentation av dem längre fram av alla i styrelsen. (Stig såg Ni ju igår.)


Har precis kommit hem från kvällens valborgsmöte, än är det inte försent att tala om att man vill hjälpa till, vi behöver folk bl a till caféet och lotteriförsäljningen. Ring 040 - 54 55 85 och tala om att Du vill hjälpa till.


I morgon är det dags för minidax kl 15-16 i Oxie igen, vill Du vara med så slå en pling.


Förra veckan hade vi glädjen att ha besök av 4H-are från Växjö, det är alltid lika roligt att träffas och utbyta idéer så får Du möjlighet att åka iväg nånstans så ta den.
Av Almviks 4H - 19 april 2009 21:17

Tack till Er som hjälpte till på Hälsodagen i Oxie igår.


Som vanligt har Malin skrivit nåt trevligt i sin blogg som jag har saxat.


Det var en stund innan jag och Caroline gick för att få klar Prisma (fjording) på 4H till Oxies Hälsodag så Emil fick ha en timmes egen tid innan hela gänget kom med häst och allt för att hämta honom vid dörren...

Solen sken och det var riktigt mysigt. Axel och Siri kom också till gården och hjälpte till med förberedelserna. Karro och Elin hade redan jobbat på en stund. I Samlad trupp gick vi med Prisma till centrum. Lite kul att gå med denna stora (D-ponny) genom radhus-områdena där alla människor spärrar upp ögonen när man kommer.


Alla barn lämnade ut informationsblad i en väldig fart i centrum och jag var först ut med ponnyridningen. Prisma var väldigt störd av flugorna som kom och ryckte seriöst på huvudet vid många tillfällen.


Jag började med "våra" barn på Prisma så jag skulle se att det fungerade innan nyanlända fick prova på. På ¨något sätt lyckades jag få in handen under ett stort spänne i trälset just när Prisma ryckte till för flugor och AAAAAAAAAAAJ. Min hand gör så ont! Svullen och blå. Höger också! Gud vad ont jag har. Jag fick ta i med vänster sen istället. Många barn fick rida. Inte minst våra 4Háre, till deras stora förtjusning.


Idag fick vi tom upp Stig Bergström på hästryggen!! Inte illa för klubbens nye ordförande!! Första gången var det lite kul att se honom, likt Bambi, kravla sig upp på hästryggen... Någon timme senare på försök nummer två gick det mycket bättre. Jag VET att det är svårare än det ser ut men det är lite kul att retas! Hade varit lite lättare med stigbyglar (Stig-byglar*hahaha*)

Om jag lyckas kommer det in någon bild på Stig i sadeln snart. / Malin R

Av Almviks 4H - 18 april 2009 22:31
På måndag har vi Valborgsmöte för alla som vill hjälpa till. Vi träffas kl 17.30 på Oxie 4H-gård. Det behövs folk till korvgrillning, lotterier, cafe, ponnyridning, fiskedamm, kiosken mm. Det är jätteviktigt att man som föräldrar, äldre syskon, mor- och far-föräldrar engagerar sig i sina "barn" fritid och här har ni en ypperlig chans.

Av Almviks 4H - 17 april 2009 11:35

Så här fina ulltavlor gjorde barnen på studiebesöket i Oxie igår.

Av Almviks 4H - 15 april 2009 15:45

Nu har Malin skrivit lite om sin dag på Oxie 4H igen.


Dags att jobba igen. Nu har vi ju varit ledig några dagar så det kändes lite underligt att "kastas" ut i arbetet igen. Direkt när jag kom på morgonen stod en klass och väntade på oss. De skulle ha studiebesök.


Första gruppen som skulle vara med oss i stallet mockade till båda korna, en get och ena grisen. Sen grupp nummer två skulle mocka i häststallet. Jag tog med ett stort gäng upp på loftet och slängde ner halmbalar. Riktigt roligt. Ett hål i golvet bara, rätt ner. Bland balarna fanns en stor platt råtta... Inte för jag begriper hur den kunnat bli kvar mellan balarna men där låg den.


Ena lärarinnan skämtade med barnen om att det var en dammråtta och att det är därför vi har katter på gårdarna. Helt sant. Medan jag gick och utrustade mig med skål och skopa för att plocka upp den gråa äckliga platta råttan kom Karro med sina handskar och höll den rätt upp och ner i svansen. Mycket ska man se... Modigt Karro! Dit får man mig aldrig!!! Jag tyckte jag var så duktig som kom med skål och skopa.


Ps. För Er som inte vet vem Malin är så kika här

Av Almviks 4H - 14 april 2009 15:41

Almviks 4H nappade på tipset om fot o munmålning. Här är några alster.

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se