Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Tomte på loftet

Av Almviks 4H - 27 april 2009 20:37

Idag var vi många på gården igen. Karro, Jenny, Kristina, Freddie och jag, Malin.

Djuren kom ut i vanlig ordning och alla kultingarna sprang på vars ett håll istället för dit de skulle. Förlåt, några kultingar... Ungiefär hälften gick som de skulle. Allt verkade vara i sin ordning.


Vi hade massor av hö och halm att fylla på. Freddie och Kristina mockade för fullt i stora stallet medan jag och Karro stack upp på loftet och kastade ner halmbalar. De väger en del men det är faktiskt lite kul att stå där uppe på hö-loftet och öppna en lucka i taket för att få utropa "se opp i backen" och dunsa ner massor av halm.

Tror vi fick ner 12 balar till häststallet och lika många till stora- stallet.


Sista balen. Vad tror ni händer? Det är lite småmörkt där uppe men man vet på ungiefär var man har grejerna.  Ner med näven, i mörkret, bakom balen.

Vad varmt det känns... Men... det är ju lurvigt. Fantasin börjar skena iväg. Jag illvrålar och stampar i golvet i ren skräck. Det kunde väl vem som helst känna att det var et djur!! Som var ungifär lika stort som min handflata.


Karro kom rusande. Balen var framflyttad och man såg mest något som låg i en hög, lixom. "Ja, något är det", sa Karro.

"Mmm" pep jag, omskakad. Man kunde inte se riktigt pga mörkret.

Vi flyttade på balarna.


Det var en död RÅTTA! Jag hade den i handen. UTAN HANDSKAR!!! Nu slog jag motvilligt Karros prestation att förflytta död råtta med handske på sig.

Fy för in i vassen! Nu ligger den där och väntar på Lasse för jag har faktiskt tagit i den vad jag ska.  Jag tror aldrig förr jag har tvättat mina händer så noga som idag.

Jag berättade min historia för barnen och trodde de skulle grina åt mig. Det slutade dessvärre med att Emil matvägrar. "Snälla mamma, bara idag. Jag KAN INTE". Det är ok om han tar maten själv. Jag får inte röra något alls idag som han ska äta eller dricka.  Fast, jag förstår honom faktiskt!


Kontentan av detta? Måste det finnas en? Från idag kommer jag aldrig att röra halmbalar på loftet utan handskar! NU förstår jag varför folk har handskar på gården plötsligt. Det kunde ni ju berätta. Även om det är "Learning by doing". *skrattar* Ja, jag har verkligen lärt mig idag!

MR

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se