Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 24 april 2009

Griskultingar som badar

Av Almviks 4H - 24 april 2009 19:41

Idag gästbloggar jag på 4H bloggen vilket jag hoppas ska kännas OK. Det var bara Lasse och jag som jobbade idag. Lite tomt men vi hoppas att Karro har det kanon i Norge och Annika, ja, ha en gó blogg-semester och njut i fulla drag. Inga djur på rymmen.


I onsdags gjorde vi kycklingsallad på Mat & Bak, kan jag börja med att berätta. Det blev jättegott. Det fanns de som åt både tre och fyra portioner! Ett gott betyg. Vitlöksdressingen och Grissinina gjorde nog sitt, tror jag.


Idag var jag med och tog ut kultingarna för första gången. Elva små parvlar, som inte är så små längre, som lyckligt rusade ut ur stallet, ut i frihet, till sin paddock på gårdsplanen. Där busade de omkring i en stor hög, på varandra, under varandra och överallt. Som små hundvalpar... nä som små griskultingar!! De var riktigt söta. Leriga. busiga och helt bedårande!


Jag fyllde på med massor av vatten och de rullade lyckligt runt i leran och gömde sina små trynen i gyttjan. Såg helt underbart ut. Suggan tog slangen i munnen och drack. Hon håller slangen och häller det kalla rena vattnet rätt ner i halsen flera minuter och ser superglad ut! WOW- känsla.


Så med dessa beskrivande orden om kultingarna avslutar jag dagens blogg. Kom ner en dag så får ni se med egna ögon hur kul de har.

Ha en trevlig fredagskväll!!

MR
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se