Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 31 mars 2009

Kunde inte låta bli......

Av Almviks 4H - 31 mars 2009 16:29

Vår praktikant Malin skrev ett helt underbart blogginlägg igår som jag bara måste få visa Er. Kom inte o säg att de är tråkigt på 4H, här händer alltid nåt.


Jag bara måste få skriva lite om förmiddagen idag TROTS att Karro "tjöt" åt mig att det var "inte på bloggen, Malin". Jooo, Karro. Det är så kul att skriva sånthär på bloggen. Vad?

Jo:

Jag och Christina tog ut korna idag. Min lille kossa hade såklart grimman ut o in och bak o fram- ungiefär... Mitt på gårdsplanen kom KARRO fram och skulle visa hur den skulle sitta. Plockade helt sonika av grimman... Vad jag tänkte då? Tja, det började med "men, hjälp...oj..." . Sen hann jag inte mycket mer...Självklart var det vår i luften och lilla söta rara kossan, som inte är så liten, galopperade rätt ut i trädgården bakom gården. Tra laaa... Lilla kossan nummer två kom rätt in i hagen, vackert ledd av Christina. Nu jagade vi ko i trädgården. LYYYYCKA! Hon sparkade i luften som ett litet lamm. Lycklig över att vara ute i det fria. Vi var väl inte riktigt överrens så på något sätt kunde vi gemensamt fösa in henne emot hagen. "ÖÖÖÖÖPNA GRIIINDEN, Christina" och Christina öppnade grinden så lilla kon kunde få springa in. Hahahahaha. Istället vänder hon ut i trädgården igen och i följe har hon lilla ko nummer två med sig, som nu rymde från hagen.

Som vi höll på. Jag, Karro, Christina, Jenny (kom ut från kontoret), Emelie och Lasse med en ny praktikant i följe. Jag fick ena lilla kossan i handen med grimskaftet. Tror ni hon vackert ville stå och vänta på lilla kossa nummer två? Gud... Upp i valborgsbrasan... Jag kasade efter henne. Samtidigt kom hennes glädjeskutt och hon puttades, kanske försök till att gosa, vad vet jag... Att gosa med en ko, är lite annorlunda. De är starka varelser. Efter många om och men lyckades vi få in korna i hagen.

Måndag morgon. Jag kämpade så jag var anfådd och armarna darrade efter hur hårt jag fått hålla lille koooooon. Nu (eller, MU) i efterhand kan jag skratta gott åt hur vi måste sett ut. Vi, alla, jagade kor i trädgården... I TRÄDGÅRDEN. Ja, man får verkligen uppleva saker på gården. Och ikväll sitter jag leende och bara flinar åt alltihopa. Nu delar jag med mig åt er i min blogg också.

Tror jag tillägnar Karro denna bloggen. Imorgon ska vi åter igen ta ut korna *ler*

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se