Malmö 4H-krets

Alla inlägg under februari 2009

Av Almviks 4H - 13 februari 2009 10:58

På mat och bak i onsdags gjorde de fruktsallad, till detta finns det ju inget recept, men jag hittade i alla fall ett Arlas hemsida som jag tycker passar alldeles utmärkt nu till alla hjärtans dag. Du kan säkert välja vilka frukter Du vill.


Ingredienser 4 port

1 mango
2 kiwi
2 dl färska jordgubbar
2 msk flytande honung
rivet skal av 1/2 citron
2 msk hackad mynta

Sås
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Gör så här Skala och skär frukten i bitar. Dela jordgubbarna. Blanda honung, citronskal och mynta. Häll det över frukten och rör om. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Grovhacka chokladen. Rör ner den i grädden och låt den smälta. Lägg upp frukten på assietter. Ringla såsen över.
ANNONS
Av Almviks 4H - 11 februari 2009 13:34

Sedan några månader tillbaka så finns Bonnagårdens förskola på 4H-gården i Växjö.


Läs artikeln i Smålandsposten


http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/bonnagardens-forskola-etablerad-i-lantligt-paradis(918484).gm

ANNONS
Av Almviks 4H - 11 februari 2009 13:14

Nu har vintern nått Skåne på riktigt, pratade med en av våra medlemmar för en liten stund sen o han sa att snön nådde honom till knäna i Oxie just nu. Kan någon skicka mig bildbevis på detta så lovar jag att lägga ut bilden här direkt. 


malmo4h at telia.com


Jag vill även ha in bilder på snölyktor och snögubbar, så alla 4H-are sätt fart o skapa. Jag kommer att lotta ut pris bland de inkomna bidragen så glöm inte skriva namn, adress o telefonnummer.Av Almviks 4H - 10 februari 2009 15:36

Snön viner utan för fönstret och jag ska till fritidsförvaltningen på bidragsinformation.


I morgon är det mat & bak här i Oxie och Almvik har sitt årsmöte. Se till att vara på plats.


Har Du köpt alla hjärtans dagspresent ännu? Annars har Cilla fått in en massa fina saker i sin butik i Anderslöv. www.cillascottage.seAv Almviks 4H - 9 februari 2009 16:26

Daglägren på sportlovet är fulltecknade, det är jättekul men jag vet att det finns fler som vill vara med. Tyvärr har vi inte möjlighet att arrangera fler läger på sportlovet men vi återkommer med dagläger på sommarlovet och då har vi 4 dagarsläger från måndag - torsdag. Håll utkik här i bloggen och på hemsidan så hoppas vi kunna lägga ut information rätt snart. Som vanligt är det först till kvarn osv.


Du kan även åka på läger på lantgård under sommarlovet, då är startar lägret på söndags eftermiddagen och håller på tills fredag kväll.Av Almviks 4H - 7 februari 2009 15:18
Bästa sättet att få sista ordet är att säga förlåt.


Man kommer inte långt i en vänskap om man inte är beredd att förlåta varandras fel.

                                               (citat från Charismas hemsida)

Av Almviks 4H - 6 februari 2009 23:19

Ja, de är det kanske ingen som vill erkänna men samtidigt så är det ett av de mest sedda tv-programmen. Själv tittar jag på "På spåret" för att konstatera att jag inte är nån stjärna på geografi.  Men för att återgå til Lets dance så måste jag säga att det ser jättekul att kunna dansa så, men Ni som känner mig vet ju att mina fötter inte är så pigga på sådana aktiviteter.


Det är kanske dags och ta upp danskurserna inom 4H igen, många är de 4H-are som tagit sig en sväng om på något bygdegårdsgolv. Dansbandet Lasse Stefans har tex spelat mycket på danskurser i Kristianstads läns 4H i sin gröna ungdom.


Så om tillfälle bjuds i helgen så ta Dig en sväng om.Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se