Malmö 4H-krets

Alla inlägg under januari 2009

Av Almviks 4H - 25 januari 2009 19:12

Den här helgen har ca 100 4H-are varit på ledarutbildning i Linköping, man har lärt sig en mängd olika saker men inte minst har man haft väldigt roligt och lärt känna en massa underbara människor.  Även om jag inte hade möjlighet att va där personligen i år så vill jag passsa på att säga ett stort TACK till kursledningen, jag vet att Ni lagt ner ett stort jobb, ert engagemang betyder så mycket, Ni gör skillnad.


Varje vecka finns det massor av ledare och ungdomar som är engagerade i massor av olika typer av föreningsengagemang, ändå finns det ett gäng som inte är med, som känner det här är inget för oss. Frågan är vad som är för Er?  Vad brinner Ni för? Låt inte Era drömmar upp i rök! Du kanske säger, de händer inget kul här, händ själv då!!! Ta tag i kompisarna, sätt Er ner o diskutera vad Ni vill göra, kanske Ni kan låna lokaler av någon annan förening tex. Har Ni någon tokig idé om vad Ni skulle vilja göra i Oxie eller på Lindängen i Malmö så ta kontakt med oss på 4H. Vi kanske kan inleda ett samarbete. Ingen kan gissa sig till, vad just Du vill göra, Du måste berätta det själv och kanske göra också, men de är kanske det roligaste av allt, att vara med o skapa.


Gör något meningsfullt.....

Vet inte om de som satte eld på fritidsgården i Hörby i morse tyckte att det var meningsfullt, men för mig känns det helt meningslöst.










Av Almviks 4H - 24 januari 2009 20:51

Har Ni sett att Jenny har uppdaterat Oxies hemsida?


www.oxie4h.se


Jag har inte hunnit titta igenom allt ännu, men titta in o läs.


Ps. Jenny & Mats håller på och renovera kiosken, den ska vara färdig om några veckor så Då måste Ni komma in och kika.

Av Almviks 4H - 23 januari 2009 22:30

Ibland blir det inte alls som man tänkt. Den här helgen skulle jag varit på central funktionärskurs på Valla Folkhögskola i Linköping tillsammans med ca 100 andra 4H-are, det och 4H:s riksläger är de ställen man får allra mest 4H input och träffar en massa sköna människor. Tyvärr fick jag ställa in resan pga sviterna från flunsan eller som min kollega Lars på länsexp sa, Annika Du kan inte åka dit o förstöra allt för de andra med din hosta.


Istället beger jag mig till länsexp i morse, kommer in o upptäcker att där är 9 grader varmt inne, efter 2 timmar gav vi upp, hoppas de fixat till pannan tills på måndag.


Läs om 4H:s folkhögskola på http://www.valla.fhsk.se/

Av Almviks 4H - 22 januari 2009 15:51



Om Du älskar livet kasta inte bort tiden,

för livet är gjort av tid.


Benjamin Franklin

Av Almviks 4H - 21 januari 2009 21:26

Idag blev det marängsuiss!

Av Almviks 4H - 20 januari 2009 21:24

Idag har jag äntligen varit tillbaka på jobbet, tänk vad mycket papper det samlas på en vecka o hur mycket man har missat.


 Oxie

I morgon är det i alla fall dags för mat & bak igen o jag kan avslöja att Ni ska göra en smarrig efterrätt. På fredag inbjuder Jenny till filmmys, hoppas det kommer riktigt många.


För mer info kolla anslagstavlan på gården.


Almvik

Jag väntar på vårprogrammet så jag kan avslöja vad som är på gång.


De här är en enveten hosta, jag skulle kanske gjort som de sa till mig på jobbet idag, varför stannade Du inte hemma några dagar till, de kanske har rätt för nu i kväll var de svårt o andas när man gick mellan inne & utetemperatur, panik. / Annika

Av Almviks 4H - 18 januari 2009 15:05

INu har jag varit på väg o göra "sändningsuppehåll" i bloggen några dagar, livet blir rätt enkelspårigt när man är sjuk men kom på att det måste ju hända en del kul grejer ändå så jag saxade följande ur dagens aftonblad.


Striderna över i Gaza

Bomberna har tystat, o vad jag önskar att det är sant, så många människor far så illa i krig.


Anja vann i Österrike

Vilken tjej, uthållighet & envishet ger utdelning.


Den billigaste bilen

Den billigaste bilen att köra, visar sig vara min Toyota Aygo i ett nytt test. Tänk att man gjort ett bra val för en gångs skull.


Förutom o läsa tidningar på internet när man är sjuk så kan man tex gå in på Svt:s hemsida och se repriser, dagens program blev del 1 av julsatsningen Selma.


Hälsningar Annika, lite uttrråkad, hoppas kunna börja jobba i mitten av veckan.





Av Almviks 4H - 17 januari 2009 17:05

Mitt lördagsgodis idag blir en fruktssallad med apelsin & päron, keso och lite rostade hasselnötter. Tyvärr kan jag inte säga att det är något billigt lördagsgodis. 1 apelsin & 1 päron kostade mer än 4 st dubbeldaim.


Är det kanske dags att ta bort momsen på frukt & grönsaker?


Vad äter Du för lördagsgodis idag?





Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards