Malmö 4H-krets

Direktlänk till inlägg 28 december 2008

Malin gästbloggar

Av Almviks 4H - 28 december 2008 10:23

Gårdsföreståndaren på 4H ringde upp igår kväll och frågade om jag ville ta gården idag. De var kort om folk. Vi hade inget speciellt för oss idag så varför inte? Kul tänkte jag.


Barnen och jag traskade dit direkt efter frukost. Först skulle alla djuren ha mat. 3 hästar o en kär gammal åsna. Sedan kaninerna. 4 stycken. De har ett eget rum med katterna.  Fåren, tackorna, getterna, en hel kull griskultingar (som nu börjar bli stora och väsnas ordentligt!) och 2 kor. Jo, just det, och hönsen & tupparna. Alla åt och boxarna skulle mockas. Idag blev det nästan 10 proppfulla "rullebörar".


Korna, åsnan och hästarna skulle ut i sina hagar. Jisses. Det brukar gå relativt lindrigt men idag var det nog vårkänslor i luften. Jag fick på ena kon sin grimma och tog tag i grimskaftet. Sen tågade vi ut i det fina vädret. Sen... vad hände? Kon sparkade bakut och släpade mig efter sig men glada tillrop. Ko nummer 2 som vackert skulle följa efter oss sprang glatt på andra hållet. Tjohoo sa hon. En ko som galloperar och sparkar bakut. Varje gång jag vackert närmade mig smet de på andra hållet.  Ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle få jaga dem geneom hela vårt lilla samhälle. Lite småstressigt.


Med humöret på topp ringde vi upp min miniledare Elin. Jag behöver förstärkning NUUUU. Hon sov. Trots att hon låg och sov kom hon på studs. Det uppskattar jag! TACK!


Jag hade lyckats jaga in korna i fårhagen innan hon kom. Den hagen tyckte de inte om men allt för att slippa lyda. Det såg faktiskt ut som om de skrattade åt mig. Elin lockade med hö och det åt de glatt innan de sparkade och konstrade sig igen. I full gallopp for de omkring och lekte i fårhagen. Hahaaaa. Slutligen gav vi upp. Jag låste in dem i fårhagen då och muttrade "bli där då".


Sedan fortsatte vi med hästarna. Min puls var hög och jag tänkte att det kanske är lika bra att Elin får ta bus- och- lek hästen då. (den hästen är bra mycket högre än mig och bara muskler). Tänkte att om hon känner min stress just nu... ja... Jag tog en annan och Elin traskade iväg med busen. "neeeeej" hör jag när de ska ta sig ut genom stalldörren. (neeej tänkte jag). Jag stängde in min pålle igen och for ut. Hon hade så klart slitit sig. Hon sprang omkring mellan hagarna där gräset växte högre. Nu var jag lite irriterad. Gick snabbt och bestämt fram och vände henne på kommando och släpade iväg med henne till hagen. SÅ! Nu blev det rätt. Elin var lite olycklig en stund men jisses, hon skulle bara veta hur ofta den hästen slitit sig ur mitt grepp. De andra hästarna och lille åsnan lydde vackert.


Efter alla uppgifter var utförda gick vi hem och hade någon timmes paus. Emil hade tröttnat för länge sedan och satt en dryg timme mitt ute i åkern (där de bygger hus) och letade fossiler. Han hade kul för sig själv.


På eftermiddagen skulle alla djur in igen. Bushästen ville INTE in. Det gjorde hon mig väldigt väl medveten om. OK tänkte jag. Då kör vi. Jag tog in alla andra djur. Det blev lite mörkt o kallt. Sen stod hon där vid grinden med sina underbara vackra mörka flirtande ögon. Sedan gick hon fint in med mig. Så gör man!


Nu var jag nervös. Korna skulle in. Första kon kom enda fram till grinden och lät mig enkelt sätta på henne grimman och grimskaftet. Hon gick lydigt o fint med mig in i stallet till sin mockade mysiga box där höet låg och väntade. Ko nummer två smet. Jamen, man kan väl bli tokig. Men det var faktiskt inte så illa ändå. Hon stack runt gården som en fin dam. Hon brukade ju inte gå det där dumma hållet. Så hon gick in sitt vanliga håll med högburet huvud. Hrmpf. Tror inte hon förlåter mig någonsin för idag men vi får väl se :)


Nu är det mörkt och kallt. Stallen är låsta för dagen och allt ser ut som det ska göra. Ingen vet hur det gick till idag, mer är alla bloggare. Självklart är det väl inga 4Háre som läser min blogg *skrattar* Snart ska jag sova djupt och gott. Riktigt djupt!


Ps. Mamma: Nu får du se en annan bild. Gissa vad den föreställer? Tagen av en 11 årig pojke med ny digitalkamera uppe på vägen o gömmer sig för ev rymmande kor...fnissande


Ps från Annika. Nu får alla 4H-arna läsa Din blogg Malin, tack för att Du vill dela med dig av din dag på 4H. Tänk vad alla som inte är helgskötare missar, massor av roliga minnen för resten av livet och glädjen över att få va delaktig!!! Emil jag vill se din bild den.

 
ANNONS
 
Malin (f.d. föreståndare i Oxie)

Malin (f.d. föreståndare i Oxie)

28 december 2008 11:51

Hej Malin! - Malin här =)
Vi har ju aldrig träffats (tror jag) men jag kan verkligen leva mig in i hur din dag varit. Frustrerande med djur som har egen vilja och bara gör saker för att dra ut på tiden och för att trilskas lite... Skönt att allt ordnade sig till slut! Kul att läsa om dessa 4H-äventyr, tycker jag. Hej hopp!!

http://riesenjazz.blogg.se

 
Malin

Malin

30 december 2008 20:57

Nä, inte träffats men jag har hört bara gott om dig. Allt man gör blir till livserfarenheter och i efterhand ganska kul, när man tänker tillbaka. Fanny skrattade åt mig. Vilken maktkamp :)

http://queenbi.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:55

Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...

Av Almviks 4H - 16 april 2013 21:22

Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg.  Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...

Av Almviks 4H - 19 mars 2013 10:53

Påskutflykt Var?         Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När?         Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad:   20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...

Av Almviks 4H - 13 mars 2013 21:16

  Spa-helgen i Hörby, började med ett mål pastasallad på Råbyhills vandrarhem. Därefter besökte vi Lågedammsbadet, där vi först fick prova på aromsittning i bastun.     Efter 10 minuters varm och skön doft av ylangylang, som skulle vara lugnan...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se