Malmö 4H-krets

Alla inlägg under juli 2008

Av Almviks 4H - 5 juli 2008 23:03

Semestertips i Malmö


Du har väl inte missat allt trevligt som händer på Malmö sommarscener:

http://www.malmo.se/sommarscen


Själv tänker jag gå till Hedmanska gården några gånger.


Glasstips i Malmö


Sedan jag blev laktosintollerant så är det svårt att hitta god glass/sorbet men i Malmö finns det några riktiga pärlor för oss glassälskare.


Rönneholmsglass vid Södertull, blåbärssorbeten blev dagens favorit.

Lilla glassfabriken på Holmgatan

Ett italienskt glasscafé vid drottningtorget, just nu har namnet försvunnit ur minnet.


Semestertips utanför Malmö


Igår kväll var vi på byateater i Djurröd med Rickarums byateater. Jag tror hela byn är engagerad i dessa 20 föreställningar och de som stod på scen var verkligen duktiga. Det är extra kul att se att alla åldrar är representerade på scen.


Årets föreställning hette "Där kärlekens rosor blommar och Konungens pigor ler" Handlingen utspelade sig på Bäckaskog Karl XV sommarslott var föremålet för kungens små kärleksäventyr. Emelie från Mörkavad förälskade sig i kungen och detta resulterade i sonen Lowe.

 http://www.rickarumsbyateater.se/


Av Almviks 4H - 3 juli 2008 21:21

Igår och idag har det varit Hörby marknad, den första av de stora skånska sommarmarknaderna. Tyvärr har bloggen legat nere pga elfel så jag hade inte chansen och locka hit Er men det finns ju många marknader kvar och besöka. Här hittar Du orter och datum:

http://www.skanskamarknader.com/


Det är riktigt kul och gå och titta på allt folk som strosar omkring på marknaden, barn som vill ha godis, ballonger och åka karusell. Farfar som köper sig ett par nya tofflor varje år vare sig han behöver det eller inte. Paret som högljudt diskuterar huruvida det ska vara kokos på gräddbullarna eller inte osv. För mig är en påse bigaråer inköpta av systerna Glader från Gumlösa ett måste varje marknad, jag kommer ihåg när jag var hemma hos dem på 4H-företagsbesök för kanske 15 år sen. Jag avslutade kvällen igår genom att lyssna på min gamla kör King Street Gospel, de har blivit så duktiga och fått så många nya duktiga solister, man blir riktigt sugen på att börja sjunga igen.


Idag var fötterna trötta efter allt gående på marknaden så vi bestämde oss för att köra en runda på Österlen istället, de är ett favoritresmål för mig dit jag gärna återvänder gång på gång när solen skiner.


Dagen startades i Karakås där vi inhandlade äppelmust från kivikås, de har även öppnat ett jättetrevligt fik med bröd från Österlen bagar´n från Onslunda www.kiviksås.com därefter gick resan till Skåne-Tranås där vi köpte skorpor från http://www.charlieshouse.net/ de här många nya smaker vad sägs om jordgubb-lime eller ananas-rom fast jag håller mig till de traditionella med kardemumma. Tillslut hamnade vi i Skillinge, här finns många trevliga ställen bl a Skillinge glassbar, fruns vardagsrum, hamnkrogen, skillinge teater mm. Du kan klicka dig vidare från Skillinges hemsida www.skillinge.com 


 Skriv gärna och berätta om dina utflyktspärlor.





Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards