Malmö 4H-krets

Alla inlägg under maj 2008

Av Almviks 4H - 8 maj 2008 13:05

Idag kan jag bara konstatera att LIVET ÄR HÄRLIGT!!!!!!


Finns det något mysigare än att besöka en 4H-gård i solgasset?


På Almvik hoppar lammen o getterna i hagarna och hela gårdsplanen är full av nyplanterade penceer. Här väntar vi dessutom på nya griskultingar och ett nytt föl, jag lovar att avslöja när de kommit.


I Oxie blommar körsbärsträden för fullt och även här leker lammen  i hagarna. Att ha med sig en liten picknickkorg o sitta under de blommande körbärsträden slår det mesta.


Välkommen till våra gårdar!


Av Almviks 4H - 7 maj 2008 14:05

De kom ett brev från rikslägerledningen där de berättade att


  • hemsidan är uppdaterad http://rikslager.4h.se/2008/kontakt.php
  • Du som rikslägerdeltagare  har möjlighet att besöka det berömda tornerspelet i Visby till den ringa kostnaden av 30 kr.
  • Årets udda idrottsgren är Alias


Av Almviks 4H - 6 maj 2008 10:26

Grattis i efterskott!


Lasse var ute o tränade paddling inför länslägret igår på sin födelsedag.

Hoppas Ni är riktigt många som följer med på länslägret den 23-25 maj vid Snogeholmssjön. Skåne visar sig verkligen från sin alla finaste sida just nu på väg till jobbet såg jag blommande rapsfält, hägg och syren.


Har alltid sagt att jag skulle vilja göra som bokhandlaren i Birger Sjöbergs visor, att stänga mellan hägg o syren men i år är det inte ens lönt att tänka tanken eftersom allting slår ut på en gång.


Har Ni gjort som Ronja Rövardotter än? utbrustit i det stora vårskriket?

En av barnen på studiebesöket här på Almvik gjorde det precis men jag tror det berodde mer på att han ville åka mer häst och vagn.

Av Almviks 4H - 6 maj 2008 00:21

Efter att ha haft dessa ord ringande i mina öron några timmar så går jag upp och sätter mig framför datorn.


Som Ni kanske förstått tidigare så är jag väldigt förtjust i Astrid Lindgren och hennes böcker & filmer och uttrycket är hämtat ur Ronja Rövardotter när Skalle Per precis har dött och Mattis utbrister Han fattas mig, han har ju alltid funnits där. Samma känsla fick jag igår kväll när jag pratade med en gammal klasskompis från Sånga-Säby Folkhögskola. Hon ringde o berättade att hon numera bor bara en mil ifrån mig, vi har inte hörts av på några år och en av mina första frågor var givetvis hur det var med hennes son Affe som bodde tillsammans med oss på skolan under ett års tid. Han blev allas vår lillebror, kan inte alltid ha varit lätt med 16 äldre "syskon" som tjatade om vikten av att läsa läxor, att gå i skolan osv. Samtidigt var det nog rätt härligt att få så mycket uppmärksamhet och få hänga med på allt möjligt. Döm om min förvåning när hon berättar att Affe är död. hela jag känner bara HAN FATTAS MIG och hur måste det då inte kännas för hans mamma och för hans barn. Affe Du fattas oss, men vi vill inte sörja att Du är död utan glädjas åt att Du har levt.


Att gå på folkhögskola är något av det roligaste jag gjort, man lär känna många nya människor och får upplevelser för livet.


Vill passa på och slå ett slag för folkhögskolorna och deras utbildningar. 4H har en egen folkhögskola i Linköping som heter Valla folkhögskola. På skolan finns flera olika linjer bl a fritidsledarlinjen, u-landslinjen & evenengmangsproduktion. Mer information om skolan och dess utbildningar hittar Du på www.valla.fhsk.se

Av Almviks 4H - 5 maj 2008 15:44

Ett stort tack till alla som hjälpte till på valborg i Oxie!


Just nu är det fullt med studiebesök på både Almvik och Oxie 4H-gårdar. Mer information om studiebesöken hittar Du på våra hemsidor


www.almviks4h.se

www.oxie4h.se


Tisdagskul kl. 17.00 är djurkunskap med Alexandra.

Av Almviks 4H - 4 maj 2008 09:17

Jag var och kikade i närheten av länslägerområdet igår, solen sken, vitsipporna lyste vitt, rapsfälten blommade och bokskogen var på väg att slå ut. Det ar så vackert att det nästan gjorde ont. Du har väl inte glömt anmäla Dig till lägret.



Av Almviks 4H - 2 maj 2008 23:23

Nästa fredag får vi besök av 4H-are från Skälby 4H i Kalmar och det blir många roliga aktiviteter . Om intresse finns kanske vi kan åka upp o besöka deras 4H-gård framöver.


Övernattning 9 till 10 maj på Almvik

  •  Grillning
  • Häst & Vagntur
  • Spökrunda
  • Filmkväll
  • Kvällens gäst:

BO RAGNAR!!!!!!!!!!


Anmälan till:

Almviks 4H 040 - 19 00 00

Oxie 4H 040 - 54 55 85


Mer information om Skälby 4H-gård hittar Du på

www.skalby-4h.nu



Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards