Malmö 4H-krets

Alla inlägg under april 2008

Av Almviks 4H - 24 april 2008 14:37

Ni har väl inte glömt anmäla Er till tårtdekorationstävlingen i morgon i Gislöv?


Här kommer lite dekorationsinspiration.

ANNONS
Av Almviks 4H - 24 april 2008 02:21

Jag heter Linda Hansson och under 2½månad under hösten 2007 var jag IFYE på Island. En vecka efter rikslägret hade jag packat om min väska och så bar det iväg. När jag kom till Island blev jag hämtad av Helgi som jobbade på UMFI, den organisationen man kommer till på Island. Därefter följde 2 månader av lavarön, fisk, får och heta källor. Först bodde jag på Bjarnarhöfn, en gård ca 15-20 mil norr om Reykjavik. Där gjorde de surhaj, så jag fick äta lite sånt. Efter tre dagar på Gården så följde jag med Hildibrandur, mannen på gården ut på en heldagstur med bilen. Vi skulle på hans barndomsbygd och sälja surhaj och torkad fisk. Han kunde inte ett ord engelska och jag hade inte hunnit lära mig isländska men det var fantastiskt hur mycket vi ändå förstod varandra. Efter en månad bytte jag familj och åkte 20mil öster om Reykjavik till gården Ytri Ásar. Här bodde jag 2½ mil från närmaste by som hade hela 150 invånare närmaste riktiga stad var strax innan Reykjavik. Här hjälpte jag till att mjölka kossorna och fick vara med att ta hem sommarbetet i fjällen. Det var tufft, hela byn hade sina några tusen får ute på fjället och alla skulle hem och sen skulle de delas upp mellan bönderna. Under uppdelningen den 16 september var det snöstorm…  och ni kan gissa hut mycket kläder för snö jag hade med mig för en sommar på Island. Jag var också med på en fest i en stuga mitt i ingenstans men massa islänningar och vi sjöng isländska visor och dansade till dragspel. Vad ute och körde fyrhjuling på lavarönet och fick prova att rida islandshäst. Mitt bästa köp var min isländska tröja som höll mig varm då jag missbedömt det isländska vädret en aning.

Tiden på Island var inte bara en dans på rosor, det fanns tid av tristess och hemlängtan men jag ångrar inte att jag åkte och jag har så många härliga minnen att det är svårt att få ner det i text. Jag skulle kunna prata om Island, om människorna där och all konstig mat i en hel evighet. Så därför slutar jag nu och hoppas att alla 4Hare som är över 18 inte missar chansen att åka ut som IFYE. Är man inte över 18 eller inte känner för att åka ut så ger jag tipset att ta emot en IFYE i sommar. Man får så mycket ut av det och lär känna ett land på ett helt annat sätt.

ANNONS
Av Almviks 4H - 23 april 2008 11:16

Vad gör jag en helt "vanlig" onsdag....


Vaknade rätt sömnig eftersom Oxie 4H-klubb hade styrelsemöte igår kväll. Beger mig till länsexpeditionen i Hörby för att skriva & trycka valborgs/dagläger lappar som skall delas ut i Oxie.


Smiter inom på macken för att lösa ut biljetter till Sanna Nielsens konsert i maj.


Kommer till Oxie och vägen är som vanligt blockerad av lastbilar och stora maskiner som försöker få till de nya tomterna som ligger granne med gården. Det vore kul om det blir många barnfamiljer som flyttar in. Väl inne på gårdsplanen möts jag av hästskötarna som borstar o ryktar, ser riktigt mysigt ut i vårsolen.


Öppnar datorn, läser mailen och funderar på vad dagens blogg skall handla om......... och här sitter jag och skriver.......


Egentligen skulle vi gått på Fritidsförvaltningens obligatioriska kassörsutbildning i eftermiddag men den är inställd pga sjukdom. Så nu har jag helt plötsligt fått en eftermiddag till förfogade så nu är det bara att sätta fart, jag skall ut och sätta upp valborgsaffischer, skriva protokoll, besöka Almviks 4H-gård, köpa kopieringspapper & färg till skrivaren mm och i kväll blir det tjejmiddag.


I morgon bidrar Linda Hansson från Gislöv med sin IFYE-berättelse då hon besökte Island förra sommaren.
Av Almviks 4H - 21 april 2008 10:07

Gislövs 4H-klubb har tårtgarneringstävling i klubben som en årlig tradition. I år har de valt att bjuda in medlemmar från hela länet för att dela med sig av det roliga.


Man tar med sin egen tårtbotten och tillhörande vispgrädde, dock inte pålagd, detta görs på plats. Vid ankomsten får samtliga deltagare en viss mängd dekorationssaker att dekorera med. Detta är en rolig tävling som avslutas med att tårtorna blir bedömda och en vinnare koras i varje klass. Klasserna är: låg– mellan– högstadiet samt gymnasiet och däröver

Vägbeskrivning: Från Malmö/Lund kör 101 mot Anderslöv, ca 2 km efter Alstad kommer en skylt Fru Alstad till höger, följ skylten. Kör förbi kyrkan och följ skyltning mot Bösarp (håll Er på Asfalten). Efter 4 km kommer Ni till ett t-kors, kör rakt fram och håll sedan till vänster. Det ligger precis bredvid kyrkan. 

Av Almviks 4H - 20 april 2008 09:20

Om några timmar börjar årets länsförbundsstämma på Ö Torns 4H-gård och jag hoppas många 4H-are tar chansen o komma dit o påverka 4H:s framtid. Det blir säkert också tillfälle till att titta på den mysiga gården o ta en fika ute i solskenet. Jag hoppas kunna återkomma med en intervju med så väl nya som avgående styrelseledamöter längre fram.

Av Almviks 4H - 19 april 2008 07:19

Möt Jenny som är ny ledamot i Malmö 4H-krets styrelse


Namn: Jenny Tafferner
Ålder: 16, blir 17 i sommar
Klubb: Almviks 4H, i Malmö
När blev du 4H-are: Sommaren 2000
Intressen utanför 4H: Sång, tvärflöjt, fotografera, vänner och familjen
Favoritblomma? Lotus
Ditt roligaste 4H-minne: Riksläger i Bohuslän 2007

Av Almviks 4H - 18 april 2008 08:53


Hittade följande historiefilm om 4H:s start på You Tube. Där fanns fler klipp om 4H så leta gärna vidare.

http://www.youtube.com/watch?v=-37FYH8gMu4

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Malmö 4H-krets med Blogkeen
Följ Malmö 4H-krets med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se